Üniversite mezunu milli halterci Mehmet Emin, yaşamının spordan önce ve sonrasını AA muhabirine değerlendirdi.
Diyarbakırlı 41 yaşındaki milli sporcu Mehmet Emin, 3 yaşında kızamık geçirdiğini ve görme şikayetinin olduğunu anımsattı.
Mehmet Emin, "Sonra müdahale edilince bir gözümü kurtardılar, bir gözüm şu an tamamen görmüyor. Hayat şartlarından dolayı okula gidemedim ve 25 yaşına kadar hiçbir spor geçmişim olmadı." dedi.

Çok zor şartlarda çalıştığını anlatan görme engelli sporcu, "Diyarbakır'da 17 yıl hamallık yaptım, kamyonların yüklerini indirip bindiriyorduk. Ağır işlerde çalıştım. Bir gün beden eğitimi öğretmeni bir hocamız 'bana görme engellilerde halter yapar mısın' dedi. Ben halterin ne olduğunu o dakikaya kadar bilmiyordum. Sonra başladık, hazırlandık. Amasya'da Türkiye Şampiyonası'na gittik ve Türkiye birincisi oldum. Ardından milli takıma seçildim." ifadelerini kullandı.
Beden eğitimi öğretmeninin hayatını değiştirdiğini vurgulayan Mehmet Emin, "Benim 25 yaşına kadar okuryazarlığım yoktu. Eğitimime 25 yaşında bu sporla tanıştıktan sonra açık öğretimden başladım ve bugün üçüncü üniversitemi bitirdim. Şu anda da beden eğitimi öğretmenliği yapmaktayım." değerlendirmesinde bulundu.

"Kendim gibi olan görme engelliler için mücadele ediyorum"
Mehmet Emin, 67 kilo sıkletinde milli takıma katıldığını belirterek "2006'da Çekya'da Avrupa birinciliği, 2007'de de Brezilya'da Dünya Görme Engelliler Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldum. Daha sonra dünya şampiyonası için tekrar hazırlanırken bir sakatlık geçirdim, sakatlığım uzun sürdü 10 yıla yakın ara vermek zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.
Tamamen iyileştikten sonra doktorların da onayını alarak 2 ay önce tekrar haltere döndüğünü anlatan milli sporcu, "15 Temmuz'da Konya'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası'na katıldım, 170 kilo kaldırarak Türkiye birincisi oldum. Şu anda da burada milli takım kampındayım." diye konuştu.


Görme engelli bireylere rol model olmak için milli takım kampında olduğunu kaydeden Mehmet Emin, "Hedefim inşallah Gürcistan'da dünya birincisi olup ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, İstiklal Marşı'mızı okutmak. Yaşım biraz ilerlemiş olabilir ama inanıyorum ki bu iş yaşta değil yürektedir, başarının tamamı orada yatar. Bugün bakıyorum gençlere 20 yaşlarındalar, imkanları olmasına rağmen herhangi bir şekilde mücadele etmiyorlar, bu da benim zoruma gidiyor, biz çok zorluklarla geldik buraya." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.