DOLAR : 42,84₺
EURO : 50,28₺
STERLİN : 57,33₺
GRAM : 6.010,14₺
ÇEYREK : 9.887,17₺
CUMHURİYET : 39.230,00₺
Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna 15 bin öğretmen ataması daha yapacağız

Eklenme: 10.01.2022 - 16:14

Açılış töreninde atama müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay sonunda 15 bin öğretmenin atanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna 15 bin öğretmen ataması daha yapacağız
Reklam alanı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı"na katıldı.

AK Parti iktidarında eğitimde katedilen aşamaya dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de eğitim bütçesinin 7,5 milyar lira olduğunu hatırlattı.

Buna karşın 2022 yılında eğitime ayrılan bütçenin 274 milyar 384 milyon liraya ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama müjdesi verdi.

"AY SONUNA 15 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin içindeki şartları ne olursa olsun eğitimi göz ardı etmeyeceğiz. 2002'de eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022'de yüksek öğretim dahil 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 606 bin seviyesine taşıdık. Okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını daha yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 10
❤️ 2
😊 16
😡 26
👎 23
😂 1
😢 0
😲 1
Toplam 79 tepki

Yorumlar

  • Asil konyalilar. 1436 gün önce

    Tüm Devlet Memurlugü Sınavlarında derhal Sozlü Mulakat kaldirilmalıdır.Kul hakkı Haram Degil mi?

  • demokrat 1436 gün önce

    mülakat ta olacak mı...

  • Muhammed 1436 gün önce

    Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenlerimiz için doğru kararlar içermediği düşünülmektedir. Öğretmenler arasında ayrışmalara sebep olabilir. Öğretmenlerin mesleki gelişimi amaçlanıyorsa öncelikle öğretmenlik mesleğinin saygınlığı velilere ve öğrencilere tekrar aşılanmalı ve öğretmenlerin okuldaki derslerde ve öğrenciler üzerindeki hakları yeniden gözden geçirilmelidir. Eğitimde ilerlemenin en doğru yolu öğretmenlerin önündeki bazı engeller kaldırılmalıdır. Öncelikle Allah hakkımızda hayırlısını versin, milletimizi her daim güçlü kılsın. Öğretmenlerimize ve çocuklarımıza eğitim hayatları boyunca başarılar versin. Ahlak ve disiplin eğitimin temel anahtarıdır.

  • Vatandaş 1436 gün önce

    Fazladan eğittiğimiz ögretmenler kadro bekliyor, kadro verdikce devletin işletme giderleri yükseliyor ve verim düşüyor. Bu maliyeti karşılamak için daha çok para basılıyor. Para çoğaldıkca değeri düşüyor. Değeri düştüğü için mal ve hizmete daha çok para isteniyor. Çok parayı bulmak için iş verenden daha çok para istiyoruz. Maaş artışını karşılamak için iş veren sattığı mala zam yapıyor. Mallar zamlandığı için biz iş yerinden tekrar zam istiyoruz ve bu şekide maaş fiyat sarmalınada dönüyoruz.

    • Vatandaş 1435 gün önce

      sayın Kamil, ekonomistim diyenlerin ne duruma getirdiği ortada.

    • kamil 1436 gün önce

      ekonomiyi bilmiyorsun...

Yorum Yap