Başkan Mohammed Hasan Kabir konuşmasını şöyle sürdürdü:
Çok kıymetli basın kuruluş mensuplarım, sizleri sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. İmam Hatiplilik ruhu ve değerlerini yaşayan ve yayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olmak vizyonuyla, Uluslararası İmam Hatipliler kardeşliğinden aldığımız güç ile İnsanlığın İlmî, iktisadı ve sosyal gelişimi, ümmetin birlik ve dirliği için fayda üretmek misyonuyla “Hep Birlikte Bir Ümmetiz, Bölüşürsek tok oluruz, Bölünürsek yok oluruz” sloganıyla 9 Kasım 2018 yılında çıktık bu yola.
Türkiye’de 2006 yılından bu yana faaliyetlerini devam ettiren Uluslararası İmam Hatip Liseleri Ankara, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sivas, Tekirdağ ve Tokat illerinde bulunmaktadır, Türk öğrencilerin yanı sıra yurt dışından gelen uluslararası öğrencilere de eğitim veriyor.
Uluslararası İmam Hatip Liseleri aynı zamanda; İmam Hatip eğitiminin verilmesinin yanı sıra, yurt dışından gelen öğrencileri, Türkiye’yle gönül bağı olan, gönüllü ataşeler olmaları için teşvik ediyor. Uluslararası İmam Hatip Liseleri, henüz çok yeni bir oluşum olmanın getirdiği sorun ve ihtiyaçlarla da mücadele ediyor.
Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneğimizce, bu sıkıntı ve ihtiyaçları tespit etmek amacıyla bir dizi çalışmalar başlatmıştık; bu sorunları tespit etmek ve sorunlara çözüm önerileri getirebilmek amacıyla; okul öğrencilerinin, mezun olmuş bulunan öğrencilerin, öğretmenler, ilgili kamu kuruluşlarında görevli yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirerek rapor hâline getirerek üç yıldır çaba sarf etmekteyiz.
Birbirimizle olan bağımızı kopartmamak, daha güçlendirmek adına başta konya olmak üzere mezunlarımızın bulunduğu illerde aylık buluşmalar gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Her yıl gerçekleştirmeyi önem gösterdiğimiz Türkiye genelinde eğitim gören UİHL mezunlar buluşmasının üçüncüsünü önümüzdeki 1-5 Şubat 2022 tarihlerinde “ Selçuklu Payitaht’ı Konya’da Buluşuyoruz” başlığı altında Konya’da gerçekleştireceğiz.
Beş gün içerisinde Seminer, Konferans, Kişisel Gelişim, Panel, Yöresel Oyunlar, Yöresel Şiir Şarkı Akşamı vb. Faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda 5 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz “Birleşmiş Müslüman Milletler Konseyi-UMNA” mizin 4. Genel kurulunu, 8 ana başlık altında 8 Oturumdan oluşacak, Kapanışı da yüksek yerel, ulusal ve uluslararası protokolün katılımıyla Deklarasyonumuzu yayınlayacağız.
Bugün tarihinin en soğuk günüdür 22 Aralık Sarıkamış şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Akademik hayatımızın devam ettiği bu süreçte türlü zorluğa, sorunlara rağmen fedakârca derneğimize bu günlere, bu başarılara getiren tüm ekibimi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemeyen Kamu kurumlarımız, Ulusal STK’larımız, Konya Kamu Kurumlarımız, STK’larımız ve siz değerli basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.