Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Özer: 18 yaş üstü engelli bireyler için halk eğitim merkezleri kurulacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinliklerine katıldı. 18 yaş üstü engelli bireyler için hizmet verecek halk eğitim merkezlerinin açılacağını ve uygulamanın 3 pilot ilde 2 hafta içinde hayata geçirileceğini açıkladı.

Bakan Özer: 18 yaş üstü engelli bireyler için halk eğitim merkezleri kurulacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda, Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, her yıl 1-7 Haziran arasında düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nı kutladı.

Türkiye genelinde 998 halk eğitim merkezinin hizmet verdiğini aktaran Bakan Özer, kursiyerlerin yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu söyledi.
 
"5 ayda 5 milyon kişi halk eğitim merkezlerinden yararlandı"

Özer, "2022 yılında 5 ayı tamamlamadan 5 milyon 225 vatandaşımızı bu merkezlerden yararlandırdık. Yıl sonuna kadar hedefimiz 10 milyon" dedi.

18 yaş üstü engelli bireyler için 3 pilot ilde halk eğitim merkezleri kurulacak. Merkezler 2 hafta içinde açılacak.
 
"Engelli vatandaşlarımız ve ebeveynlerinin ulaşımı ücretsiz olacak"

Özer, engelli bireylerin ve ebeveynlerinin erişimlerinin ücretsiz sağlanacağını belirterek şunları aktardı:

"İstanbul, Ankara ve İzmir'de ilk pilot uygulamasını yapmak üzere, sadece engelli hizmet veren halk eğitim merkezlerini kurmuş olacağız. Buraya engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin erişimlerini ücretsiz sağlayacağız."
 
Bakan Özer, program sonrası halk eğitim merkezlerinin stantlarını gezdi.

Özer, plastik teknolojisi alanındaki ilk mükemmeliyet merkezini de açtı

Özer daha sonra Ankara 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde plastik teknolojisi alanında kurulan ilk mükemmeliyet merkezi olma özelliği taşıyan atölyelerin açılışını da yaptı.
 
Mesleki eğitimle ilgili hedefini de açıklayan Özer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu yılın sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezi ile buluşturacağız. Öğrenciyi seçen, takip eden, istihdam kabiliyetini güçlendiren bir eğitim programı inşallah iş dünyasının bu çeşitlilikleri ile çok daha güzel örnekler çıkacaktır."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English