DOLAR : 42,85₺
EURO : 50,26₺
STERLİN : 57,30₺
GRAM : 6.003,57₺
ÇEYREK : 9.876,37₺
CUMHURİYET : 39.187,05₺
Dünya

Soykırımcı İsrail, Beyrut'un güneyini vurdu

Eklenme: 24.09.2024 - 15:14

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine bir hava saldırısı düzenledi.

Soykırımcı İsrail, Beyrut'un güneyini vurdu
Reklam alanı

Katil İsrail ordusu, Gazze'nin ardından Lübnan'ı hedef almayı sürdürüyor.İsrail, son olarak, başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi.

 

Lübnan'dan iki güvenlik kaynağı, saldırının bir Hizbullah komutanını hedef aldığını belirtti.Öte yandan soykırımcı İsrail ordusu, Beyrut'ta "hedefli bir saldırı" gerçekleştirdiklerini duyurdu. Saldırıya ilişkin detay paylaşılmadı.

 

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 558'e yükseldi
Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dün sabah saatlerinden bu yana ülkenin güneyi ile doğusundaki kasaba ve köylere "benzeri görülmemiş şekilde" düzenlediği saldırıların yol açtığı kayıplara ilişkin bilgi verdi.

 

Ebyad, İsrail'in Lübnan'ın kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısının 558'e, yaralananların sayısının ise 1835'e yükseldiğini aktardı.

 

Ebyad, dün sabahtan bu yana düzenlenen İsrail saldırılarının kurbanlarının büyük çoğunluğunun evlerindeki savunmasız siviller olduğuna dikkati çekerek, bu durumun da İsrail'in silahlı kişileri hedef aldığı iddiasıyla çeliştiğini ifade etti.

 

Lübnan Sağlık Ebyad, dünkü açıklamasında İsrail'in saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en "kanlı günü" yaşadıklarını ifade etmişti.İsrail'in saldırılarına ilişkin dün yapılan açıklamada 35’i çocuk, 58’i kadın 492 kişinin öldüğü, 1645 kişinin yaralandığı belirtilmişti.Öte yandan Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

 

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurmuştu.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap