Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM Genel Sekreteri, Sudan, Haiti ve İsrail'deki "cinsel şiddet" vakalarına işaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2023 yılı raporlarına göre Sudan, Haiti ve İsrail'de rapor edilen cinsel şiddet olaylarının "üzücü" olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri, Sudan, Haiti ve İsrail’deki “cinsel şiddet“ vakalarına işaret etti

Guterres, Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Günü dolayısıyla geçen yıl cinsel şiddet vakalarında öne çıkan ülkeler ve mağdurlar hakkında yazılı bilgilendirmede bulundu.

Guterres, "Çatışmaya bağlı cinsel şiddet, hayatta kalanların fiziksel, cinsel, üreme ve zihinsel sağlıkları üzerinde kalıcı, zararlı etkileri olan ve toplulukların sosyal dokusunu tahrip eden yıkıcı bir saldırı ve baskı biçimidir." ifadesini kullandı.

Yaygın farkındalığa ve kınamaya rağmen bu suçun dünya çapında devam ettiğini vurgulayan Guterres, "Geçtiğimiz yıl Sudan'dan Haiti ve İsrail'e kadar üzücü cinsel şiddet olayları rapor edildi. Hayatta kalanlar tüm hayatlarını iyileşmek için harcarken, failler çoğu zaman özgürce dolaşıyor." ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan, İsrail'in, Gazze'de neredeyse tüm hastaneleri bombaladığı bir dönemde BM Genel Sekreteri'nin açıklamasında yer alan, "Hastanelere ve sağlık tesislerine yönelik saldırılar ve sağlık çalışanlarının hedef alınması, hayatta kalanların tıbbi bakıma ve psiko-sosyal desteğe erişimini ciddi şekilde sınırlayabilir." ifadesi dikkati çekti.

Guterres, "Bu belayı ortadan kaldıracağımıza söz verelim, hayatta kalanlarla dayanışma içinde olalım ve çatışmalar sırasında hastaneleri ve sağlık tesislerini koruma kararlılığımızı yeniden teyit edelim." sözleriyle uluslararası topluma çağrıda bulundu.

UNFPA da İsrail'in, Batı Şeria'da sağlık sistemine yönelik saldırılarına işaret etti
BM Nüfus Fonu (UNFPA), X sosyal medya hesabından Batı Şeria'daki sağlık sistemine yönelik paylaşımında, "Sağlık altyapısına yönelik saldırılar ve hareket kısıtlamaları Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine erişimi engelliyor." ifadesine yer vermişti.

Gelecek ay bölgede 8 bin hamile kadının doğum yapacağı kaydedilen paylaşımda, "Bunların yüzde 15'i komplikasyon yaşayacaktır. Tıbbi bakım eksikliği ölüm cezası anlamına gelebilir." uyarısı yapılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütünün (DÖS) 14 Haziran tarihli X paylaşımı da "Batı Şeria dahil, işgal altındaki Filistin topraklarında artan sağlık krizini" ortaya koymuştu.

Paylaşımda, "DSÖ, 28 Mayıs itibarıyla, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine yönelik 480 saldırının 16 ölüm ve 95 yaralanmayla sonuçlandığını belgeledi." ifadelerine yer verilmişti.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English