Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Yeniden refah partisi Konya teşkilatında istifa dalgası büyüyor! 100 isim daha istifa etti

27.05.2024 11:28:00
Yeniden Refah Partisi Konya il teşkilatında 100'ü aşkın parti mensubu üyeliklerinden ve tüm görevlerinden istifa etti. Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş, “Gelinen noktada Yeniden Refah Partisinin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını, hatta koptuğunu üzülerek maalesef görmekteyiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Konya teşkilatında istifalar sürüyor. Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş,  100'ü aşkın parti mensubunun üyeliklerinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi. 

 

“YENİDEN REFAH PARTİSİ MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞMIŞTIR”
Yeniden Refah Partisinin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını ifade eden Adem Aktaş, “Bizler maddi imkânsızlıklar içinde fedakârlıklar yaparak yaz kış demeden bu parti kurulduğunda kimsenin olmadığı zor dönemlerden geçerek, gerek bayrak asarak gerek kendi araçlarımız ve yakıtlarını karşılayarak, il ve ilçe teşkilatlarının masraflarını ödeyerek bugünlere gelen hakiki dava erleriyiz. Aramızda birçok kardeşimiz de Rahmetli Erbakan Hocamız ile çalışarak onun, eğitimlerinden ve tedrisatından geçen Milli Görüş Çizgisinin gönüldaşlarıdır. Ancak gelinen noktada Yeniden Refah Partisinin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını, hatta koptuğunu üzülerek maalesef görmekteyiz” dedi. 

 

“SİYASİ PARTİ GİBİ DEĞİL AİLE ŞİRKETİ GİBİ…”
Adem Aktaş: “Liyakat yerine akrabalık ve ticaret ilişkilerinin baz alındığı, dava şuurlu kadrolar yerine ehil olmayan kişilerin tercih edildiği, ahenk ve birlik ruhu yerine başı boşluk ve basiretsizliğin hakim olduğu, ‘’keseye ‘’ saygının ‘’emeğe’ ’saygının yerine geçtiği, dedikodunun, kuralsız kulislerin trend haline geldiği,  gruplaşmanın, ilkokuldaki kümeler kadar doğal karşılandığı, gece alınan ortak kararların dahi sabaha çıkamadığı, samimi dava erlerinin bozuk paralar gibi harcandığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyesi adaylık listelerinin bir gecede değiştirildiği, teşkilatlara gelen birkaç aylık mazisi olan, evveliyatında milli görüş ile hiçbir bağı olmayan ama parası olan insanlarında en üst görevlere getirildiği, teşkilat içindeki kavgaların rutinleştiği, ‘’rüşveti alanda verende melundur’’ hadisinin genel merkez binasına da asılması gerektiği, siyasi parti gibi değil aile şirketi gibi yönetilen, Yeniden Refah Partisi’ndeki üyeliklerimizden ve tüm görevlerimizde istifa ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE KATILMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
Hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmediklerini de söyleyen Aktaş, şu ifadelere yer verdi: “ Siyasi partiler Kanunun, mevcut hali ile Türkiye’nin yakıcı ve temel sorunlarına cevap vermediğini, siyasi partileri adeta bir lider sultası ve klikler federasyonu haline getirdiğini de üzülerek görmekteyiz. Bu sebep ile hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmüyoruz. Burada bulunan samimi ve ehil kadrolarla ülkemize, milletimize ve inandığımız değerlerimize Sivil Toplum Kuruluşları vasıtasıyla hizmet edeceğiz”  (Yunus Köroğlu) 

DİĞER HABERLER