Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vali İbrahim Akın şehirdeki ilk ilçe ziyaretlerini gerçekleştirdi

17.10.2024 10:05:00
Konya'daki ilk ilçe ziyaretini Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde gerçekleştiren Vali İbrahim Akın, Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde hem vatandaşlarla buluştu hem de bölgenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini yerinde inceledi.

Vali Akın Beyşehir ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Selçuklu Beylik dönemi yapılarından birçok süsleme sanatının bir arada kullanıldığı tek ahşap cami özelliğine sahip Eşrefoğlu Camii’nde ve Eşrefoğlu Bedesteni Turizm ve Tanıtım Merkezinde incelemelerde bulunarak Eşrefoğlu Camii ve Beyşehir’in zengin tarihi ile ilgili  bilgi aldı. Beyşehir Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Akın burada Kaymakam Mehmet  Kemal Akpınar ile ilçede devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ve ilçe halkının güven  ve huzuruna yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi.  
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Beyşehir Belediyesine geçen Vali Akın, Başkan Adil  Bayındır’dan Belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar ve ilçe halkına sunulan hizmetler ile ilgili bilgi aldıktan sonra Beyşehir Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Akın,öğrencilerle  sohbet etti. Beyşehir ziyareti kapsamında esnafları ziyaret eden Vali Akın, hemşehrilerle sohbet ederek hayırlı bol kazançlar temennisinde bulundu.Beyşehir İlçesinde son olarak Beyşehir Adliyesini ziyaret eden Akın, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necati Karaca ile ilçe genelinde adalet hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi adına yapılan çalışmaları değerlendirdi.Hüyük çileği hasadına katıldı 

Beyşehir ziyaretinin ardından Hüyük İlçesine geçen Vali Akın burada ilk olarak Avrupa Birliği  tarafından tescillenen şehrin1. ülkemizin 25. coğrafi işaretli ürünü olan Hüyük Çileği hasadına katıldı. Çiftçiler ile bir araya gelen Akın hem ürün hakkında bilgi aldı hem de sembolik olarak çilek toplama işlemine katıldı. Hüyük çileğinin sahip olduğu coğrafi işaretle yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da tanındığını belirten Akın, “Bu durum, çiftçilerimiz için hem ekonomik hem de prestij anlamında büyük bir fırsat sağlıyor. Konya’nın tarımsal  potansiyeli her geçen gün artıyor ve Hüyük çileği bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.  Daha sonra Hüyük Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Akın burada Kaymakam Ahmet Turan Gel ile ilçenin devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile ilçe halkının güven ve huzuruna yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi. 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Hüyük Belediyesine geçen Vali Akın, Başkan Dr. Sadık  Sefer’den Belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar ve ilçe halkına sunulan hizmetler ile ilgili bilgi aldı ve Hüyük ilçe esnaflarını, vatandaşlarını ziyaret etti. 
Programları kapsamında Hüyük Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Akın, Hastane Başhekimi 
Dr. Mehmet Kendir’den verilen hizmetler ve hastane hakkında bilgi aldı. Hastanede tedavi gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Vali Akın, Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde MuhtarlarToplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda muhtarların mahallelerindeki sorun ve taleplerini dinleyen Vali Akın, gelen taleplerin titizlikle inceleneceğini ve ilgili birimlerle koordinasyon içinde çözüm yolları üretileceğini vurguladı. Vali Akın’a Beyşehir ve Hüyük İlçe ziyaretleri sırasında Beyşehir Kaymakamı Mustafa Kemal 
Akpınar, Hüyük Kaymakamı Ahmet Turan Gel, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır,Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve ilçe protokol üyeleri eşlik etti. (Veli Şengül) 

 

DİĞER HABERLER