BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali 31 Mayıs'ta başlayacak.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 10 gün sürecek olan festivale Bosch Bursa, Oyak Renault, Eskişehir Eti Gıda, Uludağ Elektrik, Bursa Beyçelik Gestamp ve Bosch Termoteknik Manisa fabrikalarının tiyatro toplulukları katılacak.
Festivalin, Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, bu festivalin, üreten insanların kendilerini ifade etmesi, emekçilerin çalışma arkadaşları ve çevreleri ile sosyalleşmeleri ve sektörde faaliyet gösteren fabrikalara ait sosyal kulüplerin bir araya gelmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Çelik, "Bu vesileyle işçilerin sadece çalışma koşulları değil aynı zamanda sosyal hayatlarının da önemli olduğu öne çıkarılarak sektör çalışanlarının birbirleri ile iletişimin güçlenmesine katkı sağlanacak. Fabrikalarda tezgah başında çalışan emekçilerin bir sosyal ve kültürel hayatı olduğu ve olması gerektiği genelde ıskalanıyor. Bu etkinlik emekçilerin bu yönüne dikkat çeken önemli bir organizasyon. Bu vesileyle festivale katılım sağlayan tüm ekiplere başarılar diliyorum. Alkışlarımız alın terine." değerlendirmesini yaptı.
Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım ise kooperatifin kuruluş ilkelerine uygun olarak etkinliklerini tüm hızıyla sürdürdüklerini aktardı.
Bölgedeki tüm dinamikleri sanat ortak başlığı altında bir araya getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, "Birincisini düzenlediğimiz işçi tiyatroları festivali, tuttuğu meşale ile şimdiden geniş bir yolu aydınlatacağının işaretini vermiştir. İşçi Tiyatroları Festivali'nde bizimle bir araya gelen gerek ülkenin güzide üretim güçleri, gerekse ülkenin tüm duyarlı dinamikleri, emeği sahneye çıkartmış olmanın gururunu paylaşmaktadır." ifadelerini kullandı.
Yıldırım, şunları kaydetti:
"Artık sanat, yaşamın inşa edildiği her alanda soluk alacaktır. Böylece sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü, toplumumuzun her seferinde yeniden ve daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlayacaktır. İşçi Tiyatroları Festivali ile üretenlerin insanlığa kattıkları değerin bir kez daha altını çizeceğiz. Dünyayı, üreterek yarına taşıyanları bir kez daha ayakta alkışlatarak kıymetlerini yeniden haykıracağız. İşçinin, bu kez de hayatın en özgür yeri olan, sahneden söz hakkı bulmasına vesile olacağız. Tüm bunları yaparken bir kez daha göreceğiz ki sanat, değiştirir, geliştirir. İnsan emeğinin en kıymetli üretimidir sanat. Yarını tahayyül edebilme heyecanıdır, sanat. İşte bu duygularla emek sahneye çıkıyor."