İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "Ülkemizin dijital dünyada öncü konuma gelebilmesi için bu iş birliklerinin artması ve bunun için de TÜSİAD SD2 (Sanayide Dijital Dönüşüm))gibi modellerin daha erişilebilir olması son derece önemli." dedi.
Sanayinin dijital dönüşümü sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile üç yıldır devam eden TÜSİAD SD2 Programı'nın Başarı Hikayeleri Töreni gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle küresel düzeyde hem ekonomik hem de sosyal anlamda hemen hemen her sektörde bir dönüşüm çabası bulunduğunu söyledi.
Yeni dönemin hem yeni riskleri hem de fırsatları beraberinde getirdiğini işaret eden Kaslowski, "Zorlu dönemde teknoloji farklı iş kültürleri ile yakınlaşmamıza ve yeni iş modelleri geliştirmemize önemli katkılar sağlıyor. Üretimimizin ve şirketlerimizin sürdürülebilirliğini destekliyor. Bu dönem küresel eşitsizliklerin giderilmesinde dijitalleşme yatırımlarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor." diye konuştu.
Kaslowski, teknoloji ekosistemindeki paydaşların iş birliği içinde olmasının birlikte çalışma kültürünün gelişimi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kriz döneminin birlikte çalışma ihtiyacını daha da körüklediğini belirtti.
Kaslowski, şunları kaydetti:
"Ülkemizin dijital anlamında yetkinliğinin ve yeterliliğinin sağlanması için sürdürülebilir bir teknoloji ekosistemi şart. Bunun için de en önemli konu öncelikle teknolojiyi kullanan ve üreten şirketlerin birbirleriyle konuşabilmesi. Ekosistemin bu son derece önemli iki aktörünü bir araya getirmek, başarının neredeyse yarısı. İşte bu amaçla üç sene önce çıktığımız ve TÜSİAD SD2 adını verdiğimiz bu yolda hala inançla ve azimle yürüyoruz.
Bizimle birlikte bu yolda yürüyen teknoloji kullanıcısı ve teknoloji üretici şirketlere yürekten teşekkür ediyorum. Üç senedir teknoloji kullanıcılarımız ve yerelde teknolojiyi üreten harika tedarikçilerimizin birlikte çalışmalarını mutlulukla takip ediyoruz. Bazıları açısından bu çalışma sürecinin salt SD2 dönemi ile sınırlı kalmadığını ve uzun dönemli iş birlikleri kurduklarını görmek bizleri ayrıca gururlandırıyor."
Türkiye'nin dijital dünyada öncü konuma gelebilmesi için iş birliklerinin artması ve bunun için de TÜSİAD SD2 gibi modellerin daha erişilebilir olmasının önemini vurgulayan Kaslowski, SD2 programını yaygınlaştırabilmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili birimleri başta olmak üzere tüm kamu kurumlarıyla yakın iş birliğini devam ettirdiklerini belirtti.
- "TÜSİAD SD2, sanayinin dijital dönüşümünün tamamlayıcısı"
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır da TÜSİAD SD2 programının kendilerinin marka projelerinden biri olduğunu belirterek, programın, TÜSİAD çatısı altında sanayinin dijital dönüşümü ile ilgili bu zamana kadar yaptıkları tüm çalışmaları tamamlayıcı vasfının bulunduğunu söyledi.
Balkır, 3 ay önce gerçekleştirdikleri STEP etkinliğinde o gün eşleşen birbirinden değerli iş birliği potansiyellerinin bugün gerçeğe dönüştüğüne şahitlik edeceklerini belirterek, "Eşleşen şirketlerimiz çok kısa bir zamanda çok güçlü bir işbirliği gerçekleştirdi. Hem ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğunun öncü paydaşı olmak üzere programda teknoloji kullanıcısı olarak yer alan şirketleri hem de çözümleri ile başvuran ve ülkemizin dijital dönüşümü için gelecek vaat eden teknoloji tedarikçisi şirketlerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci ise program kapsamında 3 yılda, teknolojiyi kullanan şirketlerin dijital dönüşüm ihtiyacı için 40 çağrı açtığını belirterek, teknoloji KOBİ'lerin ise bu ihtiyaç alanlarına 681 çözüm önerisi sunduğunu ifade etti.