Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TUSAŞ çalışanının "Hainlere inat çalışacağız" sözleri KAAN’a koşan mühendisleri hatırlattı

24.10.2024 11:00:00
TUSAŞ tesislerinde meydana gelen terör saldırısında 5 vatandaşımız şehit oldu, 22 kişi ise yaralandı. Biri kadın biri erkek olmak üzere saldırıyı gerçekleştiren alçak teröristler, tesis içinde öldürüldü. Güvenlik güçleri tarafından sığınaklara alınan mühendisler, tehdidin son bulmasının ardından tahliye edildi. Tesislerden ayrılan mühendislerden biri, “Hainlere inat daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz” ifadelerini haykırdı. O anlar, milli muharip jet uçağımız KAAN’ın ilk uçuşunun ardından eserlerine koşan mühendisleri akıllara getirdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist tesis içinde öldürüldü.Ortaya çıkan görüntülerde iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı.  Saldırı sonrasında, özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Terör saldırısına yönelik soruşturmada, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 8 savcı görevlendirildi. 

 

BAŞARININ GÖRÜNTÜLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

Hain saldırının ardından, Türk savunma sanayii tarihinde ilkleri başaran mühendislerimizin KAAN'ın ilk uçuşu sonrası alana iner inmez yanına koştuğu görüntüler yeniden gündem oldu. Başarının sevincinden güvenlik önlemlerini unutan mühendisleri görevliler durdurmakta güçlük çekti.TÜRK MÜHENDİSLERİNİN KAAN'IN UÇUŞU SONRASI İLK TEPKİSİ

TUSAŞ, geçtiğimiz şubat ayında sosyal medya hesabından paylaştığı video ile nasıl bir başarıya imza attıklarını ve bu başarının arkasındaki mühendislerimiz için bunun ne anlama geldiğini, anlamayanlara, anlamak istemeyenlere bir kez daha anlattı. Mühendislerimiz, KAAN'ın başarılı geçen ilk uçuşu sonrası piste iner inmez, uçağın yanına koşarak sevinçlerini eserlerinin yanında yaşamak istedi.İşte KAAN'ın ilk uçuşunun ardından eserlerine koşan TUSAŞ çalışanlarının yeniden gündem olan o görüntüleri….

DİĞER HABERLER