Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Türkiye’nin rakibi Portekiz!

21.06.2024 14:41:00
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024’teki 2. sınavına çıkıyor! İlk maçında Gürcistan’ı 3-1 ile geçerek liderlik koltuğuna oturan kırmızı-beyazlılar, en yakın takipçisi olan Portekiz ile kozlarını paylaşacak. 22 Haziran Cumartesi günü Dortmund Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki 2. maçına çıkıyor! Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada F Grubu'nda yer alan ay-yıldızlılar, organizasyondaki 2. sınavını Portekiz karşısında verecek. 22 Haziran Cumartesi günü Dortmund Stadyumu'ndaki maç Türkiye saatiyle 19.00'da başlayacak. Müsabakayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.


Millilerin hedefi 2’de 2
Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1'lik skorla geçen ay-yıldızlılar, Portekiz'i de mağlup ederek 2'de 2 galibiyetle yoluna devam etmek istiyor. İlk maçında Çekya'yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup eden Portekiz ise; millilerimiz karşısında puan hesapları yapıyor. Türkiye, gruptaki 2. maçlar öncesinde averajla Portekiz'in önünde liderlik koltuğunda oturuyor. 


Kritik maçı Alman Felix yönetecek
Türkiye ile Portekiz arasında oynanacak kritik maçı, Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. İspanyol Jesus Gil Manzano  ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak. Öte yandan Alman Bastian Dankert ise müsabakanın VAR hakemi olacak.


Millilerde 2 eksik var
Türkiye A Milli Futbol Takımımızda kritik Portekiz maçı öncesinde tek eksik bulunuyor. Kırmızı-beyazlı ekipte tedavisi devam eden İrfan Can Kahveci bu maçta da forma giyemeyecek. Öte yandan İsmail Yüksek'in de bu mücadelede forma giymesi beklenmiyor. Hazırlıklarını tam kadro sürdüren Portekiz'de ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.


4 oyuncu kart sınırında
Zorlu maç öncesinde kart sınırında yer alan futbolcular da yer alıyor. İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao, bu maçta da kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek. (Büşra Üstündağ)

DİĞER HABERLER