Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda icra edilen Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı’nda, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları" gösteri uçuşu yaptı.
Genelkurmay Başkanlığı'nca Türkiye'nin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirilen ve birçok ülkenin katıldığı 'Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı devam ediyor.
Anadolu Ankası Tatbikatları 2009 yılından itibaren;gerçeğe yakın harekât ortamında Personel Kurtarma Görev Kuvveti unsurlarının eğitimi ile günümüz ve gelecekteki muharebe sahasının gerekli kıldığı tecrübe seviyesini artırmak amacıyla, yılda iki dönem halinde 3’üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya’da icra edilmekte.
2012 yılından itibaren bir dönemi millî, bir dönemi uluslararası olacak şekilde icra edilmeye başlandı. Jet uçakları, HİK (Havadan Erken İhbar) uçağı, ulaştırma uçakları, İHA (İnsansız Hava Aracı), helikopterler ve personel kurtarma timlerinin katıldığı tatbikatta, harekât ortamında icra edilecek Müşterek Personel Kurtarma usulleri denenmekte, geliştirilmekte ve komuta kontrol sürecinin etkinlikle işletilmesi hedeflenmekte olup, Müşterek ve/veya Birleşik Harekât kapsamında, Personel Kurtarma (PK), Yakın Hava Desteği (YHD), Dinamik Hedefleme (DH), Zamana Duyarlı Hedefleme (ZDH) gibi görevler tatbikat senaryolarına dâhil edilerek icra edilmekte.
2-Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı’nın Amacı Personel Kurtarma (PK) Harekâtı kapsamında komuta kontrol sürecini denemek ve geliştirmek, muharebe ortamında PK Görev Kuvveti unsurları ile çalışabilirliği (jet, komuta kontrol uçağı, insansız hava araçları ve helikopter pilotları) denemek, “Hayatta Kalma ve Kaçma Kurtulma” usullerini geliştirmek ve uçucuların eğitim seviyelerini artırmak, Müşterek ve/veya Birleşik Harekât kapsamında, Personel Kurtarma (PK), Yakın Hava Desteği (YHD), Dinamik Hedefleme (DH), Zamana Duyarlı Hedefleme (ZDH) gibi görevleri tatbikat senaryolarına dâhil ederek planlamak ve icra etmek, Diğer ülkeler ile birlikte çalışabilirlik seviyesini geliştirmek ve iş birliği alanlarını belirlemektir.