21 ay aranın ardından seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğu Ekspresi'ni uğurlama töreni düzenlendi. Yolcular tren kalkmadan önce hazırlık yapıp, fotoğraf çektirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeniden seferlerine başlayacak Turistik Doğu Ekspresi`ni uğurlama törenine katıldı.
Bakan Karaismailoğlu, seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğu Ekspresi`ni uğurladı.
En uzun rotalarından biri olan Doğu Ekspresi, Ankara`dan hareket edip Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında 1310 kilometre yol katettikten sonra son durağı Kars`a ulaşıyor.
Ankara-Kars arasındaki ilk seferini 29 Mayıs 2019`da yapan ve turistlerin beğenisini toplayan Turistik Doğu Ekspresi, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını önlemleri çerçevesinde 2020`de seferlerine ara verdi.
Normalleşmeye dönülmesiyle yeniden seferlerine başlayan turistik tren, ara verildikten sonra ilk seferini bugün yaptı.
Kars, bu sayede özellikle kışın çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Kars`a gelen yolcular, Kafkaslar`dan Anadolu`ya ilk giriş kapısı olma özelliğiyle ayrı öneme sahip olan "Dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak bilinen UNESCO Dünya Miras Listesi`nde yer alan Ani Ören Yeri`ni, Kars Kalesi`ni, Anadolu`da yapılan ilk Türk camisi Ebul Menucehr Camisi`ni, Amenaprgiç Kilisesi`ni, Ani Katedrali`ni, Dikran Honentz Kilisesi`ni, Abugamir Pahlavuni Kilisesi`ni ziyaret ediyor.
Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden olan ve kışın yüzeyi buzla kaplanan Kars-Ardahan arasındaki Çıldır Gölü`nü de ziyaret eden turistler, kışın 123 kilometrekare alanının tamamı buzla kaplanan bu gölde atlı kızaklarla gezinti yaparak, göl üzerindeki buzları kırıp Eskimo usulü balık avlayabiliyor.
Türkiye`deki üç interaktif müze arasında yer alan Kars`taki Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi`nin yanı sıra gravyer başta olmak üzere çeşitli peyniriyle ünlü Boğatepe köyü ve Susuz Şelalesi de kente gelen turistlerin uğrak mekanları arasında bulunuyor.