Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Toplaması 8 saat sürüyor: Şifa deposu olarak bilinen bu bitki Konya’da kendiliğinden yetişiyor

31.08.2024 15:50:00
Doğal olarak sulak alanlarda yetişen ve sağlık açısından oldukça değerli olan bir bitki türü olan karamuk bitkisi şifa deposu olarak biliniyor. Konya’da kendiliğinden yetişen bu bitki adeta şifa deposu olarak biliniyor.

Konya’da kendiliğinden yetişen ve adeta şifa deposu olarak bilinen Karamuk meyvesinin birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Türkiye'de de yetişen bu bitkinin faydalarını öğrenenler, karamuku sofralarından eksik etmek istemiyor. Genellikle sulak bölgelerde yetişen karamuk bitkisi, Typha cinsine ait bir tür olarak ön plana çıkıyor. Sulak bölgelerde yetişen bu bitki, uzun ve ince gövdeleri ile bilinirler. Ayrıca bitkilerin gövde kısmı sepet yapımı için kullanılıyor, bazı kültürlerde ise el sanatları için tercih edilebiliyor. Ancak vücuda olan etkiler, bambaşka.KARAMUK MEYVESİNİN FAYDALARI 
Karamuk bitkisi, iltihaplardan şeker hastalığına kadar birçok rahatsızlığa şifa sağlayabilen doğal bir bitkidir ve doğada kendiliğinden yetişir. Mayhoş ve ekşimsi tadıyla bilinen karamuk, genellikle kaynatılarak tüketilir. Vücutta antikor üretimini teşvik ederek birçok sağlık sorununa çözüm olabilir. (Veli Şengül) 

DİĞER HABERLER