Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TİMAV 12.Geleneksel Hikaye Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

12.10.2024 16:53:00
Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) himayesinde geleneksel olarak düzenlenen serbest konulu (temasız) hikaye yarışmasının 12.’sinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve ulusal çapta imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin katılımı ile bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreni TİMAV binasında gerçekleştirildi. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakçı, vakfın yönetim kurulu üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Pekyatırmacı: “Türkiyemizde İmam Hatipliler hep öncü olmuştur, önder olmuştur.”
İmam Hatiplilerin Türkiye’de her daim öncü ve belirleyici olduklarının altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Türkiyemizde İmam Hatipliler hep öncü olmuştur, önder olmuştur. Bugün de aynı şekilde bu öncülük devam ediyor, olmaya devam edecek ve bizim gençlerimize her zaman sahip çıkarak onlara her zaman hedef tayin etmemiz gerekiyor. Davanın, hak davanın ne olduğunu en iyi şekilde anlatmamız ifade etmemiz gerekiyor. Bu manada tabii üzerimize düşen sorumluluklar büyük. Biz de bunun bilincindeyiz, farkındayız. Ben de İmam Hatip mezunuyum. İmam Hatip mezunu olmakla her zaman övünüyoruz, onur duyuyoruz. Çünkü elhamdülillah bizim İmam Hatip’e başladığımız günden bitirdiğimiz güne kadar hocalarımız bize hep milli, manevi değerlerimizi, Hak davayı, doğruları anlattılar.

Ülkemizde FETÖ'nün erişemediği terör örgütünün erişemediği tek yer var o da İmam Hatipler. Neden çünkü İmam Hatipler gerçek manada hem milli değerlerimizi hem de manevi değerlerimizi gerçek manada öğrenen, özümseyen nesil olduğu için bu nesle erişemezler. Türkiye’nin kurucu, koruyucu, kurtarıcı nesli de İmam Hatip nesli. Biz bu nesli devam ettirmek için gayret ediyoruz. Burada herkesin çok büyük emekleri var. O yüzden ben Bütün emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İşte bu yaptığımız yarışma da aslında bu gayretin, bu çabanın ürünlerinden bir tanesi. 12 yıldır devam ediyoruz ve çok büyük bir katılımla bu yarışmalar devam ediyor. Tabii orada ödül illaki her yarışmanın olağan bir neticesi ama bizim için önemli olan bu yarışmaya çok sayıda gencimizin, çok sayıda öğrencimizin katılıyor olması. Çünkü katılmak ödülalmaktan daha önemlidir benim için. Aslında her katılan bir ödülün sahibi oluyor.

Katılan öğrencimiz kendiyle bir kere barışmış, kendiyle buluşmuş oluyor. Ne düşündüğünü, neyi hissettiğini, neyi ifade etmek istediğini kağıda dökmüş oluyor. Burada belki kendisi için yeni kapıları açmış oluyor. O yüzden buradaki katılım sayılarının yüksek olması da bize ayrıca memnun oluyor. Gençlerimizin her alanda kendini ifade etmesi önemli. Gençlerimizin her alanda kendini yetiştirebilmeleri önemli. Artık İmam Hatip neslinin kurucu ve her zaman önder bir nesil olabilmesi için her alanda kendini en iyi şekilde hazırlamış olması gerekiyor. Bu manada artık Konyamızda işte Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip okulumuz bir proje okulu, Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Okulumuz bir proje okulu, Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip okulumuz bir proje okulu. İnşallah bu örnekleri çoğaltacağız. İşte merkez İmam Hatibimiz yeniden inşa ediliyor. Ben inanıyorum ki Konya'mızdan yeni bir marka doğacak.  Zaten markaydı ama marka değerini çok daha yukarılara taşıyacak. Bütün Türkiye'de, bütün şehirlerimizde arzu ediyoruz ki proje okullarımız olsun. Yani sadece bir imam hatip tabelası değil bizim için önemli olan okulun dışında imam hatip yazması değil orada yetişen gençlerimizin en nitelikli bir şekilde en iyi şartlarda eğitimlerini, öğrenimlerini tamamlayarak oralardan mezun olmaları ve ülkemizin, milletimizin ve bütün dünyanın aslında geleceğine yön verecek, şekil verecek nesillerin bu okullardan yetişmesi. Bunun için çaba gösteriyoruz. İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız. Bunun için hiçbir tereddütümüz yok. Çünkü pırıl pırıl gençlerimiz yetişiyor, pırıl pırıl gençlerimizin yetiştiğini gururla görüyoruz. Bizler nasıl zor şartlarda eğitim süreçlerimizi tamamlayıp ondan sonra da Türkiye'nin zor şartlarında bir şeyler yapmanın çabası gayreti içerisinde olduysak inşallah bundan sonraki yetişen gençlerimiz çok daha iyi şartlarda çok daha iyi imkanlarda bu gayretlerin çabalarını devam ettirecekler.” ifadelerini kullandı.

“İmam Hatip nesli Gazze’nin ve tüm dünya mazlumlarının umudu olmak için davaya sahip çıkmaya devam edecektir”
Milli ve manevi değerlerine bağlı İmam Hatip neslinin tüm dünya mazlumlarının umudu olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı: “İşte bugün Gazze'de yaşadığımız, yaşanan süreç yani bütün dünyanın gözü önünde bir katliam yaşanıyor ama kimse bir şey yapamıyor. Tabi bu çok acı bir durum. Fakat bu da hepimiz için bir imtihan. Gazze’dekiler için büyük bir imtihan ama onlar imtihanı geçti. Niye geçtiler? Onlar teslim olmuş durumdalar. Bütün zor şartlara rağmen şükrediyorlar, sabrediyorlar ve diyorlar ki zafer bizim. Onlardaki teslimiyeti, onlardaki şükrü, sabrı bizim anlamamız mümkün değil. Ama asıl imtihanda olanlar bizleriz. Tabi bu imtihanları geçebilmemiz için kuru gürültüyle olmaz veya işte hamasi bir takım söylemlerle olmaz. Güçlü olmamız lazım. Güçlü olacağız. Güçlü olmak için önce bilgili olmamız lazım. Bunun için kendi değerlerimize bağlı olmamız lazım. Güçlü olmamız için yerli ve milli imkanlarımızın olması lazım. Şayet dışarıya bağlı olursak birilerinin iradesiyle hareket ediyor olursak bu gücü elde etmemiz mümkün değil. İşte onun için kurucu güç diyorum İmam Hatip nesline. İmam Hatip nesli hiçbir zaman hiçbir yere bağlı olmamıştır. Kendi öz iradesiyle hareket etmiştir ve güçlü olmamız için de bizim bu nesle ihtiyacımız var. Her zaman sağlam olacak, her zaman diri olacak, her zaman inandığı yönde hareket edecek. İstikametini bozmayacak. Hiçbir zaman hiç kimsenin iradesine bağlı kalmayacak güçlü bir nesil. Güçlü bir nesille inşallah biz bu arzu ettiğimiz, istediğimiz gücü elde edeceğiz. Ve dünyada da Türk milleti olarak adaletin ve hakkaniyetin temsilcisi, savunucusu olmaya inşallah hep birlikte devam edeceğiz. Ben tekrar yarışmaya katılan bütün yarışmacılara teşekkür ediyorum. Ödül alacak olan arkadaşları tebrik ediyorum. Konya dışından gelen misafirlerimiz var hoşgeldiniz diyorum. Tekrar değerli genel başkanımıza ekibine bu organizasyonu bütün zor şartlara rağmen düzenledikleri için ve bugün de burada bu ödül törenini gerçekleştirdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

TİMAV Genel Başkanı Bayrakçı: “ Asıl hedefimiz İmam Hatiplilere hizmet etmek”
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak 12 yıldır hikaye yarışmasını geleneksel olarak devam ettirdiklerini belirten TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakçı da, “Her yıl 500’ün üzerinde ve 50, 60 civarında ilden hikayeler geliyor. Elhamdülillah gelenekselleşti. İmam Hatipler ve İmam Hatipliler bu yarışmayı benimsedi. Hikaye yarışmamızın 12.’sini tamamlamış olduk. Desteklerinden dolayı Ahmet Pekyatırmacı başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Allah razı olsun yıllardır yarışmamızı destekliyorlar. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın bu yıl 30. yılı. 1994 yılında kurulmuş bir vakıf. Ana hedefimiz İmam Hatiplere ve İmam Hatiplilere hizmet etmek. Biz İmam Hatipliliği 4 sınıfta topluyoruz. 1 mezunları, 2 mensupları, 3 muhiti yani imam hatipli olanların çevresindekiler, 4.’sü de imam hatip sevenler. Herhalde buna 80 milyonun 70 milyonu girer diye düşünüyorum. Dolayısıyla imam hatip bu memleketin ruh ve mana köklerinin billurlaştığı, somut hale geldiği, ürün ve mahsul verdiği eğitim kurumları. Allah sayılarını, niteliğini artırsın. Elimizde şu an 1 milyon 250 bin öğrencisiyle binlerce imam hatibimiz var. Bizi Allah bir kez daha 28 Şubat dönemlerine götürmesin inşallah. İmam hatipliler elhak bugün tüm Türkiye’de o imam hatip ruh ve manasının hem Hakka hem halka hizmet bağlamında ne anlama geldiğini yaşayarak gösteriyorlar. İnşallah göstermeye de devam edecekler. Bu hikaye yarışması bizim için çok kıymetli çünkü aslında bu hikaye yarışmasıyla her yıl Türkiye’deki imam hatiplilerin bir sosyolojik olarak fotoğrafını çekiyoruz. İmam hatiplilerin gündemini öğreniyoruz. Özellikle de bazı yıllarda konulu yapmakla beraber çoğunlukla serbest yaptık. Gelen hikayelerin büyük bir kısmı ahlaki erozyon meselesine odaklanmış. Bu yıl yine serbest hikaye yarışmasıydı. Gelen hikayelerin yüzde 40’tan fazlası Gazze’ye odaklanmış durumda. Bu bizi memnun etti çünkü imam hatiplinin gündemi Gazze var bütün dünyada olduğu gibi. Filistin bizim için coğrafi değil imani bir mesele. Biz buna inanıyoruz, imam hatipli de buna inanıyor. Ama imam hatipli sadece kendini Gazze’ye vakfedip de diğer gündemleri ıskalamıyor. Aynı zamanda da Türkiye’nin, ümmetin, milletin, insanlığın diğer gündemleriyle de ilgileniyor.” şeklinde konuştu.

12.’si düzenlenen TİMAV Hikaye Yarışmasında dereceye girenler şu şekilde ;
Elif Sude Karabağ – Konya – Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL / “KANLI MENDİL” adlı öyküsüyle birinci


Hüseyin Aydoğan – İstanbul – Sabri Ülker AİHL/ “EFSANENİN DOĞUŞU” adlı öyküsüyle ikinci


Yusuf Talha Yurt Ankara Tevfik İleri AİHL “KIZIL KEFEN” adlı öyküsüyle üçüncü oldu


Ayrıca yarışmada 5 mansiyon ödülü de takdim edildi.


Yarışmanın ödül töreni günün anısına çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

 

DİĞER HABERLER