Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Telegram’da TON Coin Rüzgarı Söndü Mü?

09.09.2024 13:34:00

 

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram ayda 900 milyondan fazla aktif kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Kripto paralar konusunda 10 yıldan bu yana Türkçe içerik akışı sağlayan COINTURK devam eden Telegram davasının ortasında TON Coin’in güncel durumunu ele aldı. Peki uzmanlar ne söylüyor?

Telegram Kurucu Ortağının Tutuklanması

39 Yaşındaki Rus milyarder Pavel Durov Telegram’ın kurucu ortağı ve Ağustos ayının sonunda Fransa’da tutuklandı. TON Coin fiyatındaki dalgalanmayı tetikleyen en büyük olay bu oldu. Telegram’ın suçluları koruduğunu ve illegal işlere karışan kullanıcıların bilgilerini Fransa’ya vermediğini iddia eden yetkililer onu tutukladı.

Birkaç gün geçtikten sonra gözaltı süresinin dolmasına az bir zaman kala mahkemeye sevk edilen Durov burada kefaletle serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Bu süreçte TON Coin fiyatı 5 doların altına kadar düştü ancak mahkeme sevki haberiyle 6 dolar sınırına yeniden yükseldi.

Yargılaması devam eden Pavel Durov eğer tutuklanırsa bu durum Telegram ile entegre bir blockchain olması nedeniyle TON Coin fiyatının daha da olumsuz etkilenmesine neden olabilir. TON Coin dışında ekosistemindeki DOGS Coin gibi varlıkların da süreçte büyük kayıplar yaşaması olası. Neyse ki Telegram kendilerinden istenen şartlara uyacaklarını ima eder nitelikte kural güncellemelerine giderek kullanıcılardan tepki çekme pahasına bilgi paylaşımına açık olduğunu ima etti.

TON Coin Geleceği

Bugünlerde 4,7 dolar civarında oyalanan TON Coin fiyatı devam eden davanın neticesine bağlı şekilde performans göstermeye devam edecek. Yatırımcıların özellikle Fransa’dan gelecek haberlere karşı kulağını kabartması yararlı olabilir. Kripto para piyasalarındaki genel düşüşle birlikte kayıplar artsa da davanın Telegram lehine neticelenmesiyle TON Coin ve ekosistemindeki altcoinler keskin biçimde yükselebilir.

TON Coin için hedeflenen 6,5 dolarlık psikolojik desteğin geri alınmasıyla birlikte 8,15 dolar direncinin test edilmesi. Eğer yatırımcılar fiyatı bunun üzerinde tutabilirse 10 dolar ve üzerindeki fiyat hedeflerine odaklanılabilir.

Tutuksuz yargılaması devam eden Pavel Durov birkaç gün önce yaptığı açıklamada platformun herhangi bir kural ihlali yapmadığını ve sorunların çözüleceğini ima eden şeyler yazdı.

DİĞER HABERLER