Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Sosyal İnovasyon Ajansı’ndan Creathon’24: “Konya Saat Kulesi” yarışması

30.09.2024 16:13:00
Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Tasarım Vakfı, ODTÜ Tasarım Fabrikası iş birliğinde Creathon’24: “Konya Saat Kulesi” yarışması düzenleniyor. Yarışma için 7 Ekim’e kadar www.sosyalinovasyonajansi.com adresinden başvuru yapılabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Türkiye Tasarım Vakfı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tasarım Fabrikası tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde Creathon’24 “Konya Saat Kulesi” yarışması düzenleniyor.

 

Katılımcılara yenilikçi fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunan Creathon, üçüncü kez düzenlenecek. Gençlerin disiplinler arası araştırma ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirdikleri ve etki odaklı projeleriyle yarıştıkları Creathon’24’ün bu yıl ki teması ise “Konya Saat Kulesi” olarak belirlendi.

TASARIM PROJELERİ YARIŞACAK

Katılımcılardan, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak şehrin merkezinde ihtiyaç duyulan etkinlik ve tanıtım alanı olarak işlev görebilecek bir saat kulesi tasarlamaları istenecek. Farklı disiplinlerden oluşan takımların fikirleri, 36 saatlik maratonda projelendirilecek ve kazanan proje Konya Saat Kulesi’ne ilham olacak.

 

Konya’da 19-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenler 7 Ekim tarihine kadar www.sosyalinovasyonajansi.com adresinden başvuru yapabilecek.

“CREATHON NEDİR?”

Yeni nesil kültürel mekânların içeriklerine yönelik gençlerin sürdürülebilir projeler üretmelerini teşvik eden Creathon; gençlerin becerileriyle yarıştığı, deneyim kazandıkları ve etki odaklı projeler geliştirdikleri bir tasarım maratonudur.

DİĞER HABERLER