Yüzyıllar boyunca bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan sığır kuyruğu son derece faydalı bir bitki türüdür. Latince ismi Verbascum olan sığır kuyruğu otunun insan sağlığını koruma noktasında pek çok faydası vardır. Ana vatanı Avrasya olan bu bitki sıcağı seven topraklarda kendiliğinden yetişir. Alternatif tıpta asırlardır kullanılan sığır kuyruğu özellikle günümüzde ilaç sanayiinin en çok tercih edilen bitkileri arasında gösterilmektedir. Başlı başına şifa kaynağı olan
sığır kuyruğu otu nedir sorusunun yanıtı ve bu bitkiyle ilgili bilinmesi gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.
Sığır Kuyruğu Otu Nedir?
Avrasya ve sıcak bölgelerde yetişen sığır kuyruğu otu, sıraca otugiller familyasına ait bir bitkidir. İnsan sağlığına çok faydalı olduğu keşfedildiğinden beri yüzyıllar boyunca bitkisel tedavide kullanılan bu ot günümüzde farklı şekillerde tüketilebilir. Ortalama 60 santim ila 200 santim arasında değişen boylarıyla öne çıkan bu bitkiler genellikle 21. yüzyıldan sonra tüketilmeye başlandı. Çeşitli hastalıklara derman olduğu bilinen sığır kuyruğu otu hakkında bilimsel araştırmalar devam etmektedir. Uzman doktorların tavsiye ettiği
sığır kuyruğu faydaları ile dikkat çekiyor.
Sığır Kuyruğu Otu Ne İşe Yarar?
Balgam söktürücü etkisi olduğu için doğal yollarla nefes yolunu açan sığır kuyruğu otu, bunun dışında çok farklı rahatsızlıklar için kullanılabilir. Deri bölgesinde oluşan sivilce, akne ve egzama gibi sorunları yok ettiği için bu bitki kozmetik sektöründe bile kullanılmaktadır. Vücut direncini güçlendirdiği ve gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağladığı için sporcuların tercih ettiği bir bitkidir. Günümüzde sığır kuyruğu otu ile pek çok hastalığı tedavi etmek veya tedavide yardımcı
gıda takviyesi olarak kullanmak mümkündür.
Sığır Kuyruğu Otu Faydaları Nelerdir?
Uzun yıllar boyunca insanlığın alternatif tıp alanında kullandığı sığır kuyruğu otu, ilaç sektöründe özellikle 21. yüzyıldan sonra öne çıkmaktadır. Deri hastalıklarından sindirim sistemi sorunlarına, üst solum yolu enfeksiyonlarından vücut direncini artırmaya kadar pek çok alanda kullanılır. Doktorların sık sık tavsiye ettiği
sığır kuyruğu otu faydaları arasında şunlardan söz etmek gerekir:
- Karaciğer dostu sığır kuyruğu otu bu organı temizlemekle kalmaz karaciğer kanserine karşı koruma sağlar. Karaciğer yetmezliği olanların mutlak tüketmesi tavsiye edilir.
- Balgam söktürücü etkisiyle üst solunum yollarını doğal şekilde açar. Boğaz enfeksiyonunu tedavi eder ve öksürüğü keser.
- İdrar söktürücü olduğu için idrar yolu hastalıklarını önler, vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.
- Mide ve bağırsakları düzenlediği gibi sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
- Deri hastalıklarına karşı etkili olduğu için ilaç ve kozmetik sektöründe sık sık kullanılır. Deri bölgesindeki tüm akne, sivilce, egzama ve ufak çaplı yaraların temizlenmesinde etkilidir.
- Nefes darlığı ve astım gibi solumu hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.
- Mevsimsel hastalıklar, grip, nezle, soğuk algınlığına karşı vücudu korur.
- Kulak enfeksiyonlarını temizler.
- Terlemeyi hızlandırıcı etkisi sayesinde sağlıklı kilo verme ve vücuttan toksinleri atmada etkilidir.
- Nefes almayı kolaylaştırır ve sigara içenlerin akciğerini temizleyici etki gösterir.
Görüldüğü üzere neredeyse her derde deva olan sığır kuyruğu otu faydaları bir hayli fazladır. Birçok alanda kullanılan sığır kuyruğu otuyla daha sağlıklı ve hastalıklara karşı korunan bir yaşam sürmek mümkündür. Damar sertliği gibi problemlerin tedavisinde de sığır kuyruğu otu kullanıldığı bilinmektedir.
Sığır Kuyruğu Otu Nasıl Tüketilir?
Bitkisel tıp alanında tercih edilen sığır kuyruğu otunun tüketimi genellikle çay şeklindedir. Diğer bitki çayları gibi sığır kuyruğu otunun yaprakları kaynar suda bekletilerek demlenir. Ancak sığır kuyruğu otunun yapraklarına ulaşmak sanıldığı kadar kolay olmayacağı için günümüzde sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıdalar tercih edilmektedir. Besin takviyesi olarak hazırlanan sığır kuyruğu otunun özütünü içeren kapsüller ile günlük kullanımı son derece pratiktir. Bitkisel tedavi alanında önemli bir gıda takviyesi olan sığır
kuyruğu takviye edici gıda ürünlerini kullanarak bu bitkinin faydalarından yararlanabilirsiniz.
Sığır Kuyruğu Otu ile Bitkisel Tedavi
Bitkisel tedavi alanında en çok kullanılan doğal bitkilerden biri sığır kuyruğu otudur. Özellikle modern tıp dünyasının çözüm bulmakta zorlandığı sedef hastalığının tedavisinde sığır kuyruğu otu içeren besin takviyeleri olumlu etki göstermektedir. En çok tercih edilen doğal şifa kaynaklarından biri olan sığır kuyruğu otu ile deri hastalıkları dışında pek çok hastalığa derman bulunabilmektedir.
Sığır Kuyruğu Otu Besin Takviyesi
Hastalıklara karşı vücudu korumak ve daha sağlıklı yaşamak isteyenler sığır kuyruğu otu bitkisinin özütünü içeren besin takviyesini kullanabilir. Bu bitkinin yapraklarından hazırlanan çaya kıyasa çok daha verimli olan sığır kuyruğu otu içeren besin takviyesinin içeriği oldukça zengindir. Hekimzade tarafından piyasaya sürülen ve uzman doktorların onay verdiği sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıda içinde pek çok şifalı bitki vardır.
Sığır Kuyruğu Otu İçeren Takviye Edici Gıda
Hekimzade markasının güvencesiyle piyasaya sürülen sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıda çok faydalıdır. Uzman doktorların sık sık tavsiye ettiği bu gıda takviyesi, sığır kuyruğu otunun özütünü içerir. Kapsül şeklinde hazırlanan sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıda Paktensed isminde olup 90 kapsül içermektedir. Uzman doktorlara göre sedef hastalığının tedavisinde de kullanılan sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıda içeriğinde şu bitkiler bulunmaktadır:
- Sığır kuyruğu otu
- Hindiba kökü
- Kitre
- Safran
- Pelin otu
- Şahter otu
Sedef başta olmak üzere ciddi seviyede olan deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan sığır kuyruğu otunu kapsül şeklinde tüketebilirsiniz. Gıda takviyesinden maksimum fayda sağlamak ve yan etkilerinden kaçınmak için uzman doktorların tavsiye ettiği şekilde kullanmak önemlidir. Buna göre sığır kuyruğu otu içeren takviye edici gıda kullanımı günde 3 defa yemeklerden 30-60 dakika sonra 1’er kapsül bol ılık su ile alım şeklindedir.