Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından engelli öğrencilerin muayene, tetkik ve tahlil işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir proje hazırlandı. Proje, meslek hayatına hazırlanan hekim adaylarına da pozitif kazanımlar sunuyor.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından kayıtlı engelli öğrencilerin muayene işlemlerine yardımcı olmak amacıyla Engelsiz Destek Birimi Sosyal Projesi hazırlandı. Hastanede muayene olacak öğrenciler için ilgili Fakülte veya Yüksekokul Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü tarafından projede görev alan öğrencilerle iletişime geçilerek randevu oluşturulacak. Talep edilmesi halinde muayene sırasında engelli öğrencilere, öğrenci temsilcilerinin belirleyeceği gönüllü öğrenciler eşlik edecek. Öğrenci muayeneleri gizlilik içerisinde yürütülecek. Projenin amaçları arasında Selçuk Üniversitesinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilere öğrenim gördüğü süre boyunca Üniversite ve Fakültede yalnız olmadıklarını hissettirmek, muayenelerinde kolaylık sağlamak ve onların günlük hayattaki sorunlarına duyarlı olunduğunu göstermek de yer alıyor.
“ENGELLİLERİMİZE VERDİĞİMİZ KIYMET BİZİ MEDENİ YAPAR”
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Engellilerimize verdiğimiz kıymet, bizi medeni yapar. Kıymet vermiyorsak henüz gelişmiş bir ülke değilizdir. Selçuk Üniversitesi de bu amaçla engelli öğrencilerine muayene olurken destek vermeyi amaçlıyor. Engelli öğrencilerimizin müracaatları doğrultusunda onlar için gönüllü öğrencilerimiz, muayene randevusu alıyor; muayene işlemleri sırasında onlara eşlik ediyor. Tamamen gönüllülük esasına dayandırdığımız bu proje ile birlikte Üniversitemizdeki pek çok öğrencimize destek olabiliyoruz.” dedi.
“PROJE, HEKİM ADAYLARINA DA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK”
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ömer Faruk Kırlar da “Engelsiz Destek Birimi Sosyal Projesi, Üniversitemizdeki engelli öğrencilerin sorunlarına bir nebze de olsa çözüm getirmek, hastanedeki işlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlandı. Projeye katılan öğrenci arkadaşlarımız da doktorluk öncesinde hastane işleyişi hakkında bilgi sahibi oluyor, hastanın karşılaşabileceği zorlukları görüyorlar. Proje, mesleki anlamda öğrencilere büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.