Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Roblox Türkiye'de yasaklandı! İşte çocuklar için Roblox yerine eğlenceli ve eğitimsel 5 oyun

07.08.2024 19:14:00
Türkiye'de milyonlarca çocuğun oynadığı Roblox, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatıldı. Bununla birlikte Roblox yerine alternatif olarak çocukların oynayabileceği eğlenceli ve eğitimsel 5 oyun listeledik.

Roblox, Türkiye'de erişime kapatıldı konuya ilişkin BTK'dan "roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte gerek ebeveynler gerek ise çocuklar Roblox yerine eğlenceli ve eğitimsel oyun arayışına girdi. İşte çocukların oynayabileceği Roblox türevi 5 oyun...


Minecraft: Yaratıcılığı teşvik eden ve sınırsız keşif imkanı sunan Minecraft, çocukların hayal güçlerini kullanarak kendi dünyalarını inşa etmelerine olanak tanır. Aynı zamanda problem çözme ve strateji geliştirme becerilerini de destekler.

Animal Jam: Eğitimsel bir oyun olan Animal Jam, çocuklara doğal yaşamı tanıtırken eğlenceli bir sosyal deneyim sunar. Çocuklar, çeşitli hayvan karakterleri ile keşifler yapabilir, bulmacaları çözebilir ve arkadaşlarıyla etkileşimde bulunabilirler.

Osmo: Özellikle eğitim odaklı bir deneyim sunan Osmo, fiziksel oyunlarla dijital etkileşimi birleştirir. Çocuklar, matematik, yazı ve sanat gibi konularda eğlenceli aktiviteler yaparak öğrenirler.

Toca Life World: Yaratıcılığı teşvik eden ve interaktif bir deneyim sunan Toca Life World, çocuklara çeşitli yaşam senaryoları oluşturma imkanı verir. Çocuklar, kendi karakterlerini ve dünyalarını tasarlayarak eğlenceli bir öğrenme sürecine adım atabilirler.

Poptropica: Eğitimsel ve keşif odaklı bir oyun olan Poptropica, çocuklara çeşitli görevler ve bulmacalar aracılığıyla öğrenme fırsatları sunar. Oyun, çocukların analitik düşünme becerilerini geliştirirken eğlenceli bir macera sunar.

DİĞER HABERLER