Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Roblox'a yasak mı geldi? Milyonlarca çocuğun oynadığı Roblox'a erişim engeli getirildi

07.08.2024 18:22:00
Türkiye'de milyonlarca çocuğun oynadığı Roblox isimli oyuna Türkiye'de erişim engeli getirildi.

Bu konuda BTK’nın sitesinde şu bilgilendirme yapıldı: “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” 

 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Roblox.com'un erişime kapatılmasına ilişkin bilgi verildi.

 

Açıklamada, "Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

 

"Çocuklarımızın istismar edildiği platform"


Bakanlık, Roblox'un erişime kapatılmasına ilişkin yaptığı diğer bir açıklamada söz konusu platformun, çocukların istismar edildiği bir platform haline dönüştüğü vurgulandı.

 

Bakanlık yaptığı açıklamada, Roblox'un erişime kapatılmasına ilişkin kararı kendilerinin almadığını, mahkeme kararı sonucunda BTK'nın uyguladığını ifade etti.

 

Öte yandan Roblox'un erişime kapatılmasının nedenlerinin ise, "Çocuk istismarı, cinsel içerikli paylaşımlar" ile "Eşcinselliği özendirici sanal partiler ve buna teşvik edilmesi"nin yer aldığı öğrenildi.

DİĞER HABERLER