Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, 2021 yılının üniversite açısından değerlendirmesini yaparak gündemde olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Konuşmasının başında basın mensuplarıyla bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Zorlu, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:
Biz yaptık! “Mis gibi” yaptık
Büyük bölümü pandeminin gölgesinde geçmiş olsa da son üç yılda Necmettin Erbakan Üniversitesi adına büyük bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Bugün ulaştığımız nokta, yani gerçeklerimiz, bunun en somut göstergesidir. Genç ve tutkulu üniversitemizin büyük emeklerle ortaya koyduğu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Bir önceki yılın ikinci altı ayını kapsayan 18. bültenimizde başlattığımız yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri özetleme geleneğimizi bu sayımızda da sürdürelim, hatta son üç yıldaki gelişmeleri kapsamlı olarak değerlendirelim, özetlemesi çok güç olsa da son üç yılda kat ettiğimiz mesafeyi siz kıymetli okuyucularımıza aktarmak istiyorum.
İdari Mali İşler’de Dönüşüm
Üniversitemiz fiziki alanlarında dağınık halde bulunan, ömrünü tamamlamış ve bir standardı bulunmayan tabela ve yönlendirmelerimizde güncellemeye giderek; Rektörlük, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ereğli Adalet Meslek Yüksek Okulu, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi, Seydişehir Meslek Yüksekokulu, Seydişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, KONSEM, UZEM, BİTAM ve KONÜDAM’ın tabela ve yönlendirmelerini baştan aşağı yeniledik. Kalan diğer fiziki alanlarımızı da yenilemeye devam ediyoruz.
Tasarrufun çok önemli olduğu bu dönemlerde, kirada bulunan Rektörlük, simülasyon merkezi ve diğer idari birimlerimizi mevcut binalarımıza taşıyarak, üç yılda 5,5 milyon TL tasarruf elde ettik.
30 olan toplam araç sayımızı koruduk, mevzuata uygun bir şekilde kamu kaynaklarını etkin ve ekonomik bir şekilde kullanarak yeni araç satın almadık, kiralamadık. Makam aracı olarak kullanılan araçları, hizmet aracına dönüştürdük.
Eğitim öğretim faaliyetlerimizin gelişen teknolojiye uygun olarak hızlı, güvenilir, aksamadan yapılabilmesi için tam donanımlı 8 amfi, 7 laboratuvar, 44 sınıf, 12 toplantı odası kurduk.
Gerek bağış, gerekse satın alma sureti ile Üniversitemizdeki eğitim ortamlarını, 174 adet masaüstü bilgisayar, 174 bilgisayar kasası, 206 bilgisayar ekranı, 33 dizüstü bilgisayar, 963 Ip telefon, 18 lazer yazıcı, 85 tarayıcı, 7 çok fonksiyonlu yazıcı, 19 fotokopi makinası, 55 projeksiyon cihazı, 60 televizyon gibi yüzlerce yeni teknolojiye haiz, malzemeyle donattık.
Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü ile Sivil Savunma birimlerimizi kurduk. Güvenlik hizmetlerimizin verimli yürütülmesi için güvenlik personeli sayısını 167’ye, kamera sayısını 1.312’ye çıkardık. Güvenlik personelimize her yıl düzenli olarak eğitim vermeye başladık.
Tüm yerleşkelerimizi kartlı geçişi zorunlu kılan turnikelerle donattık, taşıt tanımalı bariyer sistemi kurduk, kamera sistemlerini yeniledik, yön levhaları, kasisler ve dubalarla araç trafiğini daha güvenlikli hale getirdik.
Tüm yerleşkelerimizde yer alan kütüphanelerimizi daha kullanışlı hale getirecek çalışmalar yaptık. Ahmet Keleşoğlu Yerleşkemiz ve Seydişehir Yerleşkemize tamamen yeni kütüphane ve okuma salonları kazandırdık.
Yapı İşleri’nde Dönüşüm
Henüz fiziki gelişmesini tamamlamamış Üniversitemizin en güçlü olması gereken alanlarından biri olan Yapı İşleri’nde daha önce hiç şube müdürlüğü bulunmuyordu. Bu başkanlığımızda dört şube müdürlüğü kurduk, sorunlar yumağı haline gelerek tıkanan iş süreçlerini bir bir aştık.
Daha önce hiç bakımı yapılmayan trafolar, jeneratörler, kesintisiz güç kaynakları, paratonerler, topraklamalar ve kazanların bakımlarını periyodik olarak yapmaya başladık.
Fakülte yönetimleri tarafından yapılan asansör bakımlarını Yapı İşleri’ne devrederek daha düzenli ve ekonomik yönden hesaplı yapılmasını sağladık. Yerleşkelerimize üç yıl içinde beş bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Tüm binalarımızda deprem dayanıklılık testi yaptık, güçlendirme gereken binalarımızı güçlendirdik, yıkımı gereken binalarımızdan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi eski yerleşkesindeki A ve C bloğu yıktık, yerine park yaptık. Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi’ndeki sosyal tesisin yıkımını da tamamladık.
356 bin 917 metrekare olan kapalı alanımızı, 83 bin 746 metrekare artırarak 440 bin 663 bin metrekareye çıkardık. 13 bin 183 metrekare alanı kamu kaynaklarıyla, 70 bin 563 metrekare alanı da yönetimimizin girişimleri doğrultusunda hayırseverlerin katkısı ile kurumumuza kazandırdık.
Diş Hekimliği Fakültemizi, 20 Milyon 570 Bin TL tutarında yatırımla 240 günde tamamladığımız Sağlık Yerleşkesi’nde bulunan yeni binasına taşıdık. Fakültemize kabin sistemi kurduk. Her hastayı münferit olarak diğer hastadan bağımsız olarak tedavi ediyoruz. Kişiye özel kabini ülkemizde ilk biz uyguladık. Fakültemize, aynı anda iki ameliyatı mümkün kılan bir ameliyathane de kazandırdık.
Seydişehir Yerleşkemize Akkanat Ailesi aracılığı ile 13 Bin 575 metrekare kapalı alanı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu binası kazandırdık. 27 Milyon 275 Bin lira maliyeti olan binamızın laboratuvarları, sınıfları, sosyal alanlarını yepyeni malzemelerle donatarak eğitim öğretime açtık.
Ereğli Yerleşkemize hayırsever Mustafa Özşenol’un katkıları ile 6 bin 120 metrekare kapalı alanı olan Veteriner ve Ziraat Fakültesi binası kazandırdık. 12 Milyon 300 Bin lira maliyeti olan bu binamızı da modern eğitim ekipmanları ile baştan aşağı donattık.
Ereğli Yerleşkemize kazandırılan Fikriye Özdemir Adalet Meslek Yüksekokulu’nun resmi açılışını yaptık, binamıza bilgisayar laboratuvarı ve mahkeme uygulama salonu kurduk.
Meram Tıp Fakültesi Hastanemizin 300 metrekare alanda hizmet veren kantin kafeteryasını 1.200 metrekareye çıkartarak büyüttük. 3 Milyon 500 Bin yatırım değeri olan kantinimizi hastalarımızın hizmetine sunduk.
Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi (BİTAM) laboratuvarımızı tamamladık, alanında en ileri teknolojilere sahip cihazlarla donattık, üretim sektörüne dönük akredite mekanik test laboratuvarını kurduk. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları, Köyceğiz yerleşkemizde tamamlandı ve öğrencilerimize hizmet vermeye başladı. Yurtlara ulaşımı sağlayan yolların yapımını, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile tamamladık. Ulaşımı zor olan yurt güzergâhına, yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile ring ve ek seferler koyduk.
Köyceğiz Yerleşkemizde yetersiz olan genel aydınlatmayı güçlendirdik ve KYK yurtlarının yollarını ışıklandırdık. Çocuk Polikliniklerimizin bulunduğu binamızı güçlendirdik ve restore ettik, tamamen çocuklarımıza hizmet eden, modern ve ferah bir yapıya kavuşturduk. Bu binamızın önüne sağlıkçılarımız adına yetişmiş 100 ağaç diktik ve adını “Sağlık Şehitleri Parkı” koyduk.
Ereğli ilçemize hayırseverlerimizin desteği ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Emine - Rasim Çalışkan Uygulama Anaokulu kazandırdık.
Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi binamızı tamamlayarak 2019 yılında eğitim öğretime açtık. 50 bin metrekare kapalı alanı olan binamızdaki yemekhane, spor salonu, okuma salonu, kütüphane gibi alanlarımızın yanı sıra konferans salonları dahil 9 salonun tefrişatını da gerçekleştirdik.
Ahmet Keleşoğlu Yerleşkemizde mimari bütünlük oluşturmak için Eğitim Fakültesi binamızın dış cephesini ve iç alanlarını tümüyle yeniledik.
Sağlık Alanında Dev Dönüşüm
Üniversitemizin gurur kaynaklarından sağlık alanındaki temsilcileri olan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve “Bölgenin Sağlık Güvencesi” iddiamızı güçlendirerek daha üst noktalara taşımak amacıyla dev yatırımlar gerçekleştirdik.
“Önce Sağlık” Dedik, Meram Tıp Fakültesi Hastanemizin Gücüne Güç Kattık
Meram Tıp Fakültesi Hastanemiz, 135 profesör, 61 doçent, 55 Doktor Öğretim Üyesi, 17 Öğretim Görevlisi Doktor ve 670 Araştırma Görevlisi Doktor ile üst düzeyde, bilimsel üretkenlik ve araştırmayı amaç edinen, ulusal ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış öğretim üyesi kadrosuyla Türkiye’nin tıp alanındaki köklü kuruluşları arasında yer alıyor.
Bugün itibariyle hastanemiz; sahip olmuş olduğu gelişmiş teknoloji ve donanımıyla, 1.350 yatak kapasitesi, 2.866 sağlık çalışanı ile 200.000 m²’lik kapalı alanı ve yeni hastane yerleşkesinde 6 blok, eski hastane yerleşkesinde 10 blok olarak hizmet vermektedir.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni hizmet binasında 55 adet hasta muayene poliklinik odası eski hizmet binasında ise 50 adet hasta muayene poliklinik odası bulunmaktadır.
Bugüne kadar 8.315 kovid hastası hastanemizde şifa buldu.
2019-2021 yılları arasında toplam 2.822.050 hastaya poliklinik, 231.478 hastaya klinik hizmeti sunduk.
2019-2021 yılları arasında toplam 254.293 ameliyat gerçekleştirdik. 4 farklı alanda akreditasyon belgesi aldık. Türkiye’de yüz ve kol nakli yapma ruhsatı alan ikinci Üniversite Hastanesi olduk.
Kapalı kalp ameliyatı, anne karnında ameliyat gibi şehrimizdeki en riskli ameliyatları yapan Rotablatör (Damar İçi Tıraşlaması) uygulaması, Radyofrekans Ablasyon tedavisi gibi Türkiye’de sayılı hastanede bulunan tedavilerimizle hastane olarak vatandaşımızın her zaman yanında olmayı sürdürdük.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi eski ve yeni yerleşkelerinde son üç yılda büyük yatırımlar yaptık.
Hastanemizi, iki ayrı yerleşkede toplam 200.000 m² kapalı alanda hizmet verebilecek kapasiteye çıkardık. Yatak kapasitesini 1350’ye yükselterek bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğine ulaştık. Üçüncü basamak ve Yeni doğan yoğun bakım yatak sayısını artırdık. Kalp Merkezi, Uyku Merkezi, mevcutta devam eden Karaciğer-Böbrek-Kemik İliği Nakil Merkezlerine Komposit Doku Nakli Ünitesini de ekleyerek kapsamlı bir Transplantasyon Merkezi ve kapsamlı İmmünoloji Laboratuvarı oluşturduk.
Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi, Kök Hücre Nakil Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Kozmetoloji Ünitesi ile ihtiyaca cevap vermeye çalıştık. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavi Merkezimizin mevcut alanını 4 katına çıkardık. Eski hastane yerleşkesinde kullanıma uygun olmayan A ve C bloklarını yıkarak şehit sağlıkçılar anısına park alanı olarak düzenledik ve parkımıza “Sağlık Şehitleri Parkı” adını verdik.
S blokta kapsamlı bir tadilat yapılarak Çocuk Hastanesini tamamen yeni binaya taşıyarak, 2,5 kat büyüttük, yatak kapasitesini de 2 katına çıkardık. Çocuk acil ve çocuk kardiyoloji kliniğimizi tümüyle yenileyerek ülkemizin en büyük acil kliniklerinden biri haline dönüştürdük, günlük hasta kapasitemizi yaklaşık 3 katına çıkardık. Ayrıca yıllardır kirada olan Fizik Tedavi Hastanesi de yine tadilatını yaptığımız bu binaya taşıdık. Eski hastane yerleşkesinde Çocuk Psikiyatri ve Radyoloji hizmet alanını yeniden düzenleyerek daha modern mekanlarda hizmet alanı oluşturduk. S blok eski sterilizasyon alanını revize ettik, Çocuk Kan Alma Birimini bu alana taşıdık.
F blok binamızı, arşiv binası olarak düzenledik, dağınık durumda bulunan evrak ve hasta kayıtlarının bir alanda toplanmasını sağladık. Erişkin Psikiyatri Anabilim Dalını G bloğa taşıyarak müstakil bir alanda bağımsız, geniş bahçeye ve sosyal imkanlara kavuşturduk.
Eski hastane çamaşırhanesindeki cihazları yeniledik ve terzihane kapasitesini ve cihazları artırarak pandemi sürecinde gerekli üretimlerimizi kurum içinde sağladık. Yine bu yerleşkede alt yapıda büyük oranda yenileme çalışması yaparak kapsamlı çevre düzenlemesi başlattık.
Eski yerleşkemizde yürüttüğümüz kapsamlı tadilat çerçevesinde yeni hastaneye taşımadığımız kullanılabilir durumda olan hastane ekipmanımızı, (yatak dolap vb. malzemeleri) şehrimizde ihtiyacı olan okul, askeri alan ve STK’lar ile irtibata geçerek, halkımızın kullanımına sunduk. Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'a, Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile hazırlanan 11 tır hastane demirbaşı ve tıbbi yardım malzemesi gönderdik.
Hastanemiz Radyasyon Onkolojisi bölümünde bulunan eski Radyoterapi cihazını yerinden söküp, yeni cihazın kurulumu için gerekli hazırlıkları yaptık. Türkiye’de altı adet, Konya’da tek olan, kanser tedavisi için kullanılan Tomoterapi cihazını, yaklaşık 30 milyon TL yatırım ile Hastanemize kazandırdık.
Doku tipleme ve genetik laboratuvarını yeniledik. Toplam 1000 m² alanın, ilgili yönetmelikler çerçevesinde yenilenmesini sağladık, standartlara uygun hale getirdik. Ayrıca 2 adet tam hijyenik doku kültür çalışmalarının yapılacağı hepa filtreli temiz oda yaptık.
Yeni hastane binası içerisinde bulunan röntgen, MR, Tomografi, Göz müdahale odaları ve laboratuvarlara merkezi sistemden bağımsız VRF sistem klima yaptırarak cihazların çalışma esnasında meydana gelen sıkıntılarını giderdik.
Hastanenin eskiyen tıbbi cihazlarını yenileyerek çok sayıda ventilatör-monitör-wi-fi bağlantılı EKG-infüzyon-perfüzyon pompaları-dijital mobil röntgen cihazları aldık. Özellikle pandemi döneminde kaliteyi artırmak ve hasta izolasyonuna uygun olması amacıyla mevcut cihazlara ilave olarak iki adet bilgisayarlı tomografi, çok sayıda ultrasonografi, EKO cihazları, kemik dansitometre cihazı, üroloji holmium lazer cihazı, yeni doğan yoğun bakım 33 adet hasta başı monitörü, tüm hastanede kullanılmak üzere defibrilatör, ameliyathaneye skopi cihazı, Doğumhane NST cihazları, renkli doppler cihazı, iç hastalıkları USG cihazları gibi cihazlar aldık.
Ameliyathanede laparoskopi sistemleri, skopi, mikroskop, bölümlere özel cihazlar ve ameliyat setlerini yenileyerek daha başarılı ameliyatlar için eksikleri giderdik. Endoskopi sistemleri ve ERCP ünitesindeki sistemler yeniledik ve dünyada kullanılan en son model taş kırma cihazını hastaneye kazandırarak bölge halkının hizmetine sunduk.
Hastalarımız, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, Diyaliz ve Hemodiyaliz Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi, Kan Merkezi, Kornea Nakil Merkezi, Organ Nakil Ünitesi, Sağlık Turizmi Birimi, Sigara Bırakma Polikliniği, Terapötik Aferez Ünitesi, Yardımcı Üreme Teknikleri Ünitesi, Obezite Merkezi, Kozmetoloji Ünitesi, Sporcu Sağlığı Merkezi, Kalp Merkezi ve Prematüre Retinopatisi (Rop) Tanı Ve Tedavi Merkezi gibi birimlerimizde son teknoloji cihazların imkan tanıdığı tedavilerden yararlanmaktadırlar. Tedavi için şehir dışına çıkmak zorunda kalan hastaların bundan sonra hastanemizde tedavi olabilecekleri ve ihtiyaç duyan çevre illerdeki vatandaşların da hizmet alabileceği bir konuma geldik.
Hastanenin TSE belgelerini yenileyerek sayısını artırdık, uluslararası alanda akreditasyon için hazırlıklara başladık. Yeni hastane binasına ilave 2 adet 600 m² alana sahip yeni kantin yaptık ve hastalarımızın hizmetine sunduk. Yeni hastane binası içerisinde bulunan biyokimya laboratuvarı ve ultrason odalarına merkezi sistemden bağımsız VRF havalandırma sistemi ilavesi yaptık.
Eski hastane yerleşkesinde bulunan onkoloji binasında kot kaynaklı yağmurlu havlarda su basması meydana gelmesi sebebi ile bu binamızda sıhhi tesisat revizyonu yaptık, bu tarz sıkıntıların önüne geçtik. Yeni hastane binası içerisinde bulunan sterilizasyon ünitesini, yenileme ve bakım yaparak daha modern bir hale getirdik. Yeni hastane binası girişine kolon ve cephe kaplamaları yaptık, giriş alanını estetik hale getirdik. Yeni hastane binası içerisinde bulunan Trijenerasyon santralini kullanıma hazır hale getirdik. 2022 yılı içerisinde Trijenarasyon santrali sayesinde doğalgaz kullanarak hastanemizin elektriğini kendimiz üreteceğiz.
Yeni hastane binasında depo olarak kullanılan alanı kovid polikliniğine dönüştürdük, 200 m² büyüklüğünde toplam 5 poliklinik ve müşahede odası yaptık. Kovid alanları içerisine hijyenik klima ve havalandırma tesisatları yaparak temiz hava sirkülasyonu sağladık.
Pandemi sürecinde geniş kapsamlı çalışma ekibi ve bilim kurulu oluşturduk. Pandemi hastaları için izole poliklinik-yataklı servis-yoğun bakım-ameliyathane-asansör alanları-immünplazma merkezini düzenledik.Yoğun bakım yatak ve cihaz sayısını artırarak Konya’da covid hasta tedavi sürecine ciddi destek verdik. Tıp fakültesi çalışanlarımız yaklaşık % 60 covid enfeksiyonuna maruz kalmasına rağmen, covid dışı diğer hastalara verilen hizmeti hiç aksatmadan sürdürdük.
Yeni hastane binası A blok bodrum katta hasta trafiğini kaldıramaması sebebi ile deformasyona uğrayan koridor seramiklerinin yerine özel saha betonu attık, üzerini epoksi kapladık.
Yeni hastane binası otopark alanına 80 m² 25 araç kapasiteli kapalı motosiklet parkı yaptık.
Yeni hastane binası içerisine 650 m³/saat kapasiteli 2 adet vakum pompası aldık, mevcut sistemlerin kapasitesini artırdık.
Yeni hastane binası otopark alanındaki refüj içlerine sulama hattı çektik, bu alanlara 125 adet ağaç diktik.Yeni hastane binasına giriş ve çıkışların düzenlenmesi ve ısı kayıplarının önlenmesi amacı ile döner kapı ve otomatik kapıları yaptırdık.Yeni hastane binası önü otoparkı ile Acil otoparkı arasında hastaların en kısa yoldan ulaşımını sağlamak için iki alan arasına çelik merdiven yaptık.
Yerel Yönetimlerle Güçlerimizi Birleştirdik, Toplumsal Projelere İmza Attık
Selçuklu Belediyesi ile iş birliği içerisinde yürüttüğümüz SEDEP ve SOBE projelerimiz ile Karatay Belediyesi ile iş birliğinde yürüttüğümüz Alzheimer Merkezi projelerimiz hız kesmeden devam ederken yerel yönetimlerimizle iş birliği içerisinde yeni projeler meydana getirdik.
SİA
Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) ile; sürdürülebilir, yenilikçi, toplumsal değerlere uygun çözümler oluşturarak toplumsal ve ahlaki değerlere duyarlı fikirler üretiyoruz.
Örneğin, Türkiye'ye örnek teşkil edecek “Konya Modeli Belediyecilik” çalışması, SİA tarafından hazırlanıyor.
2022 yılı itibari ile ülke sathında ses getiren projelere imza atacağız.
Selçuklu Sanat Akademisi
Konya’nın sanat ve kültür hayatına önemli kazanımlar sağlayacak olan Selçuklu Sanat Akademisi’nin ortaklarından biri olduk.
Selçuklu Sanat Akademisi, Üniversitemizin akademik personel ve uzman desteğiyle sanat eğitimi veriyoruz.
MEGA
“Z ve Alfa Kuşaklarının” içinde aktif olarak yer alacağı bir “Yeni Nesil Eğitim Projesi” olan Meram Gelişim Akademisi-MEGA’nın akademi ortağı olduk.
Üniversitemizin akademik birikimini gençlerle buluşturuyoruz.
Karatay Sanat Merkezi
Karatay Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz, şehrimizin kültür sanat hayatına katkılar sunan Sanat Merkezi’nde eğitim ve kurslar veriyor, uzman hocalarımız ve sanatçılarımızı meraklıları ile bir araya getiriyoruz.
Kaligrafi ve Selçuklu geometrik motifleri kurslarımız devam ediyor.
Psikolojik Danışma Merkezi & Anaokulu
Ereğli ilçemize Ereğli Belediyemizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Emine - Rasim Çalışkan Uygulama Anaokulu kazandırdık.
NEP 4.2 Platformu
Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin okudukları programlardaki eğitimle sınırlı kalmamalarını, mezunlarımızın, sadece kendi alanlarına hakim bireyler değil, dünyanın geri kalanıyla da ilgili, bilgili ve donanımlı bireyler olmalarını arzu ediyoruz.
Bu amaçla başlatacağımız NEP 4.2 Platformu aracılığı ile farklı programlardaki hocaların derslerini takip etmek isteyen öğrencilerimize online ortamda ders alma fırsatı sunacağız. Böylelikle, mezun olurken ilgi duydukları bu farklı alanlardaki derslerle ilgili de sertifika ve transkripte sahip olacaklar. Titizlikle çalıştığımız bu projemizin, özgüvenli, kendini hayata hazır hisseden, sorumluluk alan, zorluklarla mücadele eden, ufku geniş, mesleki açıdan donanımlı, işinin ehli, mesleğinin erbabı mezunlar verme hedefimize, bizleri ulaştıracak önemli bir kaldıraç olacağını düşünüyoruz.
NESEF - Sosyal Etki Feneri
Üniversitemizde, akademik yaşamın, eğitim öğretimin dışında kalan ve öğrenmenin devam ettiği kocaman bir sosyal hayat var. Sosyal etkinlikler, gençlerimizin gerçek manada üniversiteli oldukları, bireysel ve kolektif manada kendilerini tanıdıkları, öz yeteneklerini keşfettikleri, sınırlarına doğru yolculuklara çıktıkları, birlikte çalışma kültürü kazandıkları, bir meseleye sarıldıkları, hayatın gerçeklerini görüp deneyimledikleri özel bir alan.
Bu minvalde çok kıymetli gördüğümüz ikinci diploma yani; gelişmiş ülke ve üniversitelerde de örnekleri bulunan sosyal etkinlik diploması uygulamasını üniversitemize kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, kulüp faaliyetlerine, sosyal etkinliklere katıldıkça puan kazanacaklar ve eğitimlerini tamamladıklarında -özellikle yurtdışındaki üniversitelerde lisansüstü öğrenci kabulünde önemli bir yeri bulunan- sosyal etkinlik diplomasına sahip olacaklar.
Necmettin Erbakan Müzesi
İsmini taşıdığımız Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hatırasını yaşatmak maksadı ile ilk olarak 2014 yılında ortaya çıkan Necmettin Erbakan Müzesi fikrini hayata geçiriyoruz.
Yürütülen istişareler neticesinde şehir merkezinde olması fikri ağırlık kazanan Necmettin Erbakan Müzesi projesi için Karatay belediyemizden kültür vadisi üzerinde arsa tahsisini sağladık, inşası için teşebbüslerimiz devam ediyor.
Erbakan Müzemiz, Mevlana Müzesi'ne yaklaşık 1,9 km, Mevlana Kültür Merkezi'ne 0,9 km ve Konya Spor ve Kongre Merkezi'ne 0,5 km mesafede yer almaktadır. Ayrıca yapımı planlanan metro hattı projesine göre 14 numaralı istasyonun bitişiği konumunda bulunmaktadır.