Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Portekiz Golden Visa ile Almanya’da Ücretsiz Eğitim Fırsatları

23.09.2024 18:22:00

 

Kasım 2012 yılında başlatılan Portekiz Golden Visa Programı, 500.000 Euro yatırım yapan yatırımcılara aileleriyle birlikte beş yıl gibi kısa bir sürenin sonunda Portekiz vatandaşlığı hakkı vermektedir üstelik, Türkiye’den taşınmadan. Türkiye’den taşınmadan AB pasaportunu sunan tek ülke Portekiz’dir. Portekiz vatandaşlığını aldıktan sonra çocuklarınızı dedikleri Avrupa ülkesinde hayallerindeki okullara kaydettirip ücretsiz eğitim fırsatlarından yararlanmalarını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızla, Portekiz Golden Visa yoluyla elde edilecek Portekiz vatandaşlığı ile ulaşılabilecek Avrupa’nın en güçlü ekonomisine sahip Almanya’nın en donanımlı beş üniversitesindeki eğitim fırsatlarına değineceğiz.

Almanya’da toplam 418 üniversite bulunmaktadır.  Alman üniversiteleri kaliteli ve güçlü eğitim kadrolarına sahiptir. Almanya’daki üniversitelerin Türkiye’de YÖK tarafından denkliği bulunur. Daha geniş çerçevede, Golden Visa yoluyla elde edilecek Portekiz pasaportuyla Almanya’da eğitim gören çocuğunuzun diploması, sadece Almanya’da geçerli olmayıp Avrupa’nın dilediği ülkesinde iş bulup çalışabilmesi için bir anahtar olacaktır.

Almanya’da bulunan beş devlet üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteler sıralamasında ilk yüze girmeyi başarmıştır. Bu detay Almanya’nın eğitim sistemine verdiği önemi göstermektedir.

Almanya’nın üniversiteleri Avrupa’nın en gelişmiş alt yapısına sahiptir. Almanya’daki üniversitelerin eğitimi Almancadır ancak bazı lisans ve master programları İngilizce olarak eğitim vermektedir.

Portekiz Golden Visa ile elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarınızın Almanya’da ücretsiz üniversite eğitimi almalarını istiyorsanız, Almancaları en az C1 seviyesinde olması gerekmektedir.

Almanya’da Almanca hazırlık dönemi 1 yıldır. Lisans eğitimi ise 3 yıldır. Eğer yüksek lisans istenirse süresi 2 yıldır. En çok tercih edilen üniversitelere bakıldığında ise genellikle bunlar teknik üniversitelerdir. Teknik üniversitelerin eğitim kaliteleri son derece yüksektir.  Sadece Almanya’ da değil, tüm Avrupa’da önde gelen kaliteli eğitim vermektedirler.

Portekiz Pasaportuyla Almanya'da Ücretsiz Üniversite Eğitimi Alma Fırsatları

1-Münih Teknik Üniversitesi

1868 yılında kurulan Münih Teknik Üniversitesi teknik üniversiteler sıralamasında ülkede birincidir. TUM olarak adlandırılan Münih Teknik Üniversitesi dünyanın en iyi 50 okulu arasında bulunur. Teknoloji alanında Avrupa’nın en iyi okuludur. 40.000 öğrenci kapasiteli olan Münih Teknik Üniversitesi inovasyon ve sanayi işbirliği konusunda Avrupa’da lider konumdadır. 

Münih Teknik Üniversitesi özellikle mühendislik, teknoloji, yazılım ve enformatik alanlarında ön plana çıkar. Rudolf Diesel, Ernst Ruska ve Ernst Otto Fischer gibi ünlü isimler Münih Teknik mezunlarıdır.

2- Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi

Münih Üniversitesi 1472 yılında kurulmuştur. LUM olarak bilinen üniversitede yaklaşık 51.000 öğrenci bulunur.  Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 66.’dır. Almanya’nın en büyük ikinci üniversitesidir.

Münih Üniversitesi geniş bir yelpazeye sahiptir ve birçok alanda eğitim vermektedir. Başlıca bölümler:

  • Tıp
  • Hukuk
  • Anatomi
  • Fizyoloji
  • Biyoloji
  • Eczacılık
  • Felsefe
  • Veterinerlik
  • Fizik
  • Astronomi

3- Heidelberg Üniversitesi

Heidelberg Üniversitesi 1386 yılında kurulmuştur. Üniversitenin öğrenci kontenjanı yaklaşık 30.000’dir.  Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında 68. sıradadır.

Heidelberg Üniversitesi dünyanın en eski üniversitelerindendir. Eğitim dili Almanca’dır ancak yüksek lisans eğitimlerinin çoğu İngilizce olarak verilmektedir.

Heidelberg Üniversitesinin önemli bölümleri:

  • Psikiyatri
  • Psikofarmakoloji
  • Psikiyatrik genetik
  • Çevre fiziği
  • Bilim

4- Humboldt Üniversitesi

Humboldt üniversitesi 1810 yılında kurulmuştur. Sanat ve Sosyal Bilimler alanında öne çıkar. Üniversitenin kontenjanı yaklaşık 33.000’dir.  Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 120’ye girmiştir.  Okuldan mezun birçok Nobel ödüllü bilim insanı bulunur. Karl Marx, Albert Einstein, Robert Koch, Max Planck, Friedrich Engels ve Otto von Bismarck gibi ünlü düşünürler Humboldt mezunlarıdır.

5- Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü

KIT olarak anılan Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü Almanya’nın en önemli mühendislik okulları arasındadır. 1825 yılında kurulmuştur. Öğrenci kapasitesi 26.000’dir, Almanya’nın en iyi üniversiteleri arasındadır.  Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü devlet araştırma üniversitesi olarak tanınır. Dünya sıralamasında 107. sırada bulunur.

Mühendislik ve doğa bilimleri alanlarında Avrupa’nın en saygın üniversiteleri arasında yer alır. Radyoyu bulan Heinrich Hertz, televizyon tüpünü icat eden Karl Ferdinand Braun ve arabayı icat eden Karl Friedrich Benz Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü mezunlarıdır.

Portekiz Golden Visa ile elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarınızın Almanya’da ücretsiz eğitim için tercih edilebileceği üniversiteler şu şekilde sıralanabilir:

  • Technical University of Munich
  • Ludwig Maximilians University
  • Heidelberg University
  • Karlsruher Institute of Technology
  • Humboldt University of Berlin
  • Free University of Berlin
  • RWTH University
  • Technical University of Berlin
  • University of Tubingen
  • Albert Ludwig University
  • Georg-Augusta University of Göttingen
  • University of Hamburg
  • University of Bonn
  • Goethe University
  • University of Stuttgart
  • Darmstadt University of Technology
  • Dresden University of Technology

Portekiz Golden Visa Yoluyla Alınan Portekiz Pasaportunun Sağladığı Avantajlar

Portekiz Golden Visa başvurusuyla elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarınız Almanya veya diğer tüm AB üyesi ülkelerde hayallerindeki eğitimi ücretsiz alabilirler, diledikleri AB ülkesinde serbestçe yaşayabilir ve çalışabilirler. Çocuklarınız kariyerleri için Almanya, Hollanda gibi sanayi kimliği güçlü ülkelerde çalışma kararı aldığınızda kaliteli bir yaşam modeli onları beklemektedir. Portekiz Golden Visa, ayrıca yatırımcıya ve tüm aile fertlerine Schengen bölgesinde sınırsız seyahat avantajı sunar. Beş yıllık süre sonunda, senede 7 gün Portekiz’de bulunarak Portekiz pasaportu hakkı edinirsiniz. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında dördüncüdür. İngiltere, Hollanda ve Belçika pasaportuyla aynı güce sahiptir.

Portekiz Vatandaşlığı için aranan şartlar nelerdir?

1. Toplam 500.000 Euro’luk fon yatırımında bulunmak. Fon yatırımından çekinen yatırımcılar için Portekiz devlet güvencesinin bulunduğu, takasbank mantığıyla çalışan açık uçlu likit fonlar mevcuttur. Kapalı fonlar arasında sahiplerinin dünyanın büyük bankalarının olduğu fonlar da vardır. En güvenilir fonlar konusunda Portekiz fon yatırım uzmanı EUPorto yetkilileriyle görüşebilirsiniz.  

Portekiz Golden Visa programı, minimum bir ikamet süresi şartı arar. Bu kapsamda Golden Visa sahiplerinin yılda en az yedi gün Portekiz’de bulunması gerekir.

2. Beş yıl boyunca fon yatırımınızı bozmamak

3. Sabıka kayıtlarının temiz olması

4. En düşük seviye olan A2 düzeyinde Portekizce bilmek

2024'te Yeniliklerle Birlikte Portekiz Golden Visa Likit Fon Yatırımı

7 Ekim 2023 tarihinde resmî gazetede yayınlanan ‘mais habitação’ yani ‘daha fazla konut’ kararıyla, Portekiz Golden Visa uygulamasında önemli değişikliklere gidilmiştir.  Bu yeni düzenleme ile fon şirketlerinin gayrimenkul projelerine direkt veya doğrudan yatırım yapmaları yasaklanmıştır. Piyasada maalesef gayrimenkul projelerine yatırım yapmış fonlar aracı kurumlar tarafından pazarlanmaktadır. Bu konuda ileride Portekiz vatandaşlık başvurusu sırasında bir sıkıntı yaşamamak için profesyonel Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto yetkilileri ve hukuki danışmanlarından ücretsiz destek alabilirsiniz.

2025 yılına girerken yenilenen Portekiz Golden Visa uygulamasında yatırımcılara daha çeşitli ve güvenli yatırım fonu seçenekleri sunulmaktadır. Artık gayrimenkul yatırımı ile Portekiz Altın Vize programına başvurulamasa da devlet güvencesinin olduğu açık fonlar ve banka fonlarının bulunduğu yeni yatırım fırsatlarıyla ilerlemek mümkün. Açık uçlu likit fonlarda bir vade bulunmaz. Dilediğiniz zaman çıkış yapılabilir. Paranız takasbank güvencesindedir. Bilmediğiniz bir ülkede yatırım yaparken kontrolün sizde olması güven verir. EUPorto bu yeniliklerle dolu fonları Türkiye’de yatırımcılara sunan ilk danışmanlık firmasıdır.

Global Vatandaşlığa Doğru Bir Yolculuk

Sadece Portekiz’de yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık konusunda faaliyet gösteren EUPorto, Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de pazar lideridir. 2017’den günümüze farklı sektörlerden yüzlerce T.C. kökenli aile Portekiz Golden Visa uzmanlığımıza ve deneyimimize güvenerek süreçlerini başlatmıştır.

Sonuç: Türkiye’den Taşınmadan Çocuklarınıza Avrupa Vatandaşlığı Alma Fırsatı

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, yani Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında AB vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak 5 yıl gibi kısa bir sürede ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda AB vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa uygulaması ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde tam serbest dolaşım hakkı sağlar. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise İsviçre dâhil 27 AB ülkesinde önceden izin almaksızın dilediğiniz şehirde istediğiniz bir işte çalışabilir, şirket kurabilirsiniz; çocuklarınız eğitim almak veya yaşamak için bu ülkelere yerleşebilir. Ek olarak, Portekiz pasaportuyla ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelere vizesiz seyahat edilebilir.

Oysa, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığını alabilmek için ülkede 7 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşama şartı bulunur. Bu yüzden, yukarıdaki avantajları elde edebilmek Yunanistan Golden Visa uygulamasında neredeyse imkânsızdır.

EUPorto, Portekiz’e yatırım yaparak Avrupa oturum izni ve Portekiz vatandaşlığında uzman, Türkiye merkezli, alanında lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim,  Golden Visa fon yatırımında bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Portekiz Golden Visa uygulamasıyla Portekiz vatandaşlık ve Avrupa oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz. Tüm Golden Visa başvuru dosyalarımızın zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun ilkeleri:

Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse Golden Visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER