Türkiye’nin gündeminde yeni ‘Millet İttifakı’ teşebbüsünün zihin altındaki niyeti bulunuyor. HDP’nin gizli ortak olduğu 6 partili yeni ittifak, mutabakat bildirilerini 28 Şubat tarihinde açıklama kararı aldı. Vatandaşlar, 28 Şubat tarihinin bilinçli tercih edildiğine inanıyor. Şimdi siyaset dünyası, Türk insanının hafızasında ‘kara bir gün ve kara bir leke’ olarak anılan bu tarihin seçilme nedenini araştırıyor.
28 Şubat, Türkiye siyasi tarihinde kara bir gün olarak hatırlanmaktadır. O dönem Türkiye ‘Parlamenter Sistem’ ile yönetiliyordu. Yani çift başlı yönetim sistemi mevcuttu. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın kavgalarından bıkan Türkiye’nin zor günleriydi. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Süleyman Demirel, Başbakanlık koltuğunda Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin kurduğu REFAHYOL koalisyonunun lideri Necmeddin Erbakan oturuyordu. 28 Şubat’ta toplanan Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye’yi ateşe atacak kararlara imza attı. Başbakan Necmeddin Erbakan’a rağmen ve onun imzası olmadan alınan kararların ardından artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Genel demokratik teamüllerin dışına çıkıldığından 28 Şubat, ‘Postmodern Darbe’ olarak adlandırıldı. Dönemin kudretli paşalarından Orgeneral Çevik Bir, ’28 Şubat’ın bin yıl süreceğini’ haykırıyordu. Kararlar inançlı kesim ile ilgiliydi. İmam Hatipler kapansın diye, ilk eğitim kesintisiz 8 yıla çıkarılıyor, başörtüsü yasaklanıyor, tarikatlar kapatılıyor, yeşil sermayeye kısıtlanıyordu. Kararlardan sonra Refahyol koalisyonu sona erdi, çok partili yeni koalisyonlar dönemi başladı, Türkiye 70 sente muhtaç hale geldi, milli ve manevi değerlerine saygılı yaşam sürdüren vatandaşlar çeşitli bahanelerle cezalandırıldı, Refah Partisi kapatıldı.
Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile baş etmenin yolunu, ittifakı genişlemede buldu. Daha önce gizli destekçi HDP’nin yanında Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti ittifakın içerisinde yer alırken şimdi bunların yanına Deva Partisi, Gelecek Parti ve Demokrat Parti de eklendi. Yuvarlak bir masa etrafında toplanan 6 parti lideri mutabakat metinlerini 28 Şubat’ta açıklama kararı aldı. İşte şimdi vatandaşlar ‘neden 28 Şubat, bu tarih bilinçli mi seçildi? ‘ diye soruyor.
Bu soru, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da soruldu. Erdoğan soruya, “Bir defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bu milletin kendisi getirmiştir. Bunu kabul etmeyenler en başta millet iradesine saygısızlık yapıyor demektir. Tabii bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP'yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz..” şeklinde cevap verdi.
Vatandaş da bu tarihi çok manidar buluyor. Yapılan sosyal medya yorumlarında vatandaşların bir kısmı bu tarihin bilinçli seçildiğini belirtiyor. Vatandaşlar; “Biz nasıl inançlı kesimin iktidarda olduğu REFAHYOLU’u 28 Şubat kararı ile devirdiysek, şimdi de aynı çizginin devamı AK Parti’yi 28 Şubat benzeri bir darbe ile devireceğiz, demokrasi dışı yöntemlere başvuracağız mı demek istiyorlar? “ diye soruyor.
Vatandaşın en çok merak ettiği konu ise, 28 Şubat’ın bir numaralı mağduru olan Refah Partisi’nin devamı olduğunu savunan Saadet Partisi’nin tutumu… Saadet Lideri Karamollaoğlu ile muhafazakâr çizgisine asla toz kondurmayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bu tarihe neden itiraz etmediği de sorulan soruların başında geliyor.