Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mersin'de burayı bilen neredeyse kimse yok! Şehre sadece 50 km uzaklıkta

12.08.2024 00:53:00
Kisecik Kanyonu, Tarsus Çayı üzerinde yer alan ve adını hemen yanındaki köyden alan etkileyici bir kanyondur. Doğusunda bulunan Sarıkavak Köyü nedeniyle Sarıkavak Kanyonu olarak da bilinir.

Mersin’de gezilmesi gereken yerlerin başında gelen bu kanyon, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

"Saklı Cennet" ismiyle müsemma olan bu bölge, biraz ulaşılması zor bir noktada bulunur, ancak oraya ulaştığınızda tüm zahmeti unutturacak bir güzelliğe sahiptir. Kanyonlar genellikle akarsuların kalkerli arazileri aşındırmasıyla oluşur ve dar alanlarda akan suyun manzarası insanları etkiler.

Çoğu kanyonda, yamaçların kenarındaki ahşap yürüyüş yollarında yürüyebilir veya uygun yerlerden su geçişleri yaparak ilerleyebilirsiniz. Ancak Saklı Cennet, burada makaralı sistemle kurulmuş bir sala binmenizi ve makarayı çekerek 300 metre kadar ilerlemenizi sağlar. Bu benzersiz deneyimi yaşamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. İki kayalık yamacın arasındaki dar akarsuda sal ile ilerlerken kendinizi bambaşka bir dünyada bulacaksınız.

En derin noktasının 16 metre olduğu bu akarsuda berrak su ve mavinin tonları da sizi etkileyebilir.

Sala binmek istemeyenler için kanyonun kenarındaki buz gibi sularda yüzmek de keyifli bir alternatif olabilir. Ayrıca, kanyon girişinde ve salda hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın.

Saklı Cennet, özellikle yerel halk tarafından piknik için de tercih edilen bir mekandır. Piknik masalarını ücretli olarak kullanabilir ve buradaki işletmede satılan yöresel bir yiyecek olan sıkmayı da deneyebilirsiniz.

Kisecik Kanyonu Nerededir? Yol Tarifi Bilgileri. Kanyon’a Nasıl Gidilir?

Kisecik Kanyonu, Mersin’in Çamlıyayla İlçesi Sarıkavak Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Tarsus’a 46 km, Mersin’e ise 50 km uzaklıktadır.

Mersin'den Kisecik Kanyonu'na Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Mersin’den Kisecik Kanyonu’na ulaşmak için önce Ayavagediği Yaylası’na gitmelisiniz. Ardından sırasıyla Çapar, Böğrüeğri, Boztepe ve Kisecik Mahallelerini geçerek Kisecik Köyü’ne ulaşın. Kisecik Köyü’nden sonra Sarıkavak Mahallesi yönüne devam ederek kanyona varabilirsiniz.

Tarsus'tan Kisecik Kanyonu'na Ulaşım:

Tarsus’tan kanyona ulaşmanın en iyi yolu, Eshabı Kehf Mağarası yolunu takip ederek Çiriştepe, Karadiken, Pirömerli ve Boztepe mahallelerinden geçmektir. Kisecik Köyü’ne vardığınızda, Sarıkavak yönüne devam ederek kanyona ulaşabilirsiniz.

Alternatif olarak, Çamlıyayla yolu üzerinden Sarıkavak Mahallesi’ne gidip, buradan kanyona yönlendiren tabelaları takip edebilirsiniz. Ancak bu yol, diğerine göre daha bozuk olabilir ve zamanla binek araçlar için daha uygun hale getirilmesi planlanmaktadır.

Kisecik Kanyonu'na Giriş Ücretleri Ne Kadar 2024?

Saklı Cennet’e giriş ücretsizdir. Ancak kanyonun bulunduğu arazi özel mülkiyettir ve yaz aylarında yoğun talep gördüğü için girişlerde 50 TL otopark ücreti alınmaktadır. Masa kullanımı için de 50 TL ücret talep edilmektedir. Kanyonun en ilgi çekici özelliği olan salla gezmenin ücreti ise kişi başı 10 TL’dir.

Saklı Cennet’e doğa ve gezi kulüplerinin düzenlediği gezilerle gitmek de bir seçenektir. Sosyal medyada ilan edilen bu etkinliklere katılarak, ulaşım sıkıntısı yaşamadan diğer doğaseverlerle birlikte bu güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Alıntı: essizmersin.com

DİĞER HABERLER