Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu Devlet Hastanesinde gebe okulu eğitimleri başladı

07.09.2024 11:45:00
Sağlıkta bölgenin önemli hastanelerinden biri olan Kulu Bölge Devlet Hastanesinde doğuma hazırlanan anne adaylarını eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla hastane doğum ünitesi kapsamında gebe okulu açıldı. Eğitimle birlikte anne adayları bilinçlendirilecek.

Kulu Bölge Devlet Hastanesinde; hamilelere yönelik normal doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için “Gebe Okulu” adı altında uzman ekip tarafından eğitim verilmeye başlandı.

 

Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirmenin yanı sıra gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan bakımı ve aile planlaması ile ilgili bilgiler verilecek. 

 

Gebe eğitimleri hafta içi her gün 08.00-16.30 saatleri arasında verileceği, randevu gerekmemekte ve ücretsiz olup, muayene, tahlil, NST sırası beklerken zamanlarını ayırabilecekleri bir program olduğu öğrenildi. (Veli Şengül)

DİĞER HABERLER