Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Külliye'de üst düzey değişim: Konyalı isim AYM üyeliğine atandı!

18.07.2024 00:04:00
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı. Yerine İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü olan Hakkı Susmaz atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede yaptığı değişikliğin bir benzerini Külliye’de de gerçekleştirdi.

2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olan Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı.

Kıratlı'nın yerine İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz atandı.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndaki değişim iddialarından önce de Kıratlı'nın AYM üyeliğine atanması iddia ediliyordu.

Metin Kıratlı kimdir?

11 Kasım 1969 yılında Ereğli (Konya)’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini burada tamamladı. 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Hâkimlik stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Ulaş (Sivas), Çaldıran (Van), Yalvaç (Isparta) ve Manavgat (Antalya) Hâkimlikleri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30/12/2011 tarihinden itibaren Genel Müdür olarak görev yaptı. 2018 yılında İdari İşler Başkanı olarak atanan Kıratlı, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 'En yüksek devlet memuru' sıfatını taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı değişiklikle Kıratlı, AYM üyeliğine atandı. 

Ayrıca Kıratlı'nın evli ve iki çocuklu olup, iyi derecede Almanca bildiği bilinmekte.

Hakkı Susmaz kimdir?

Hakkı Susmaz 1974 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde dünyaya geldi ve ilköğrenimini de burada tamamladı. 1992 yılında sağlık meslek lisesinden mezun olan Susmaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimine devam etti ve sonunda eğitimini burada tamamladı. 

Meslek yolculuğuna Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde başlayan Susmaz, 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine katıldı. Bakanlık bünyesinde çeşitli kurul ve komisyonlarda yer alarak görevde yükselme, unvan değişikliği ve merkez disiplin konularında deneyim kazandı. Ağustos 2018'de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne atanarak önemli bir pozisyonda görev almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Susmaz, İdari İşler Başkanı olarak güncel 'En yüksek devlet memuru' sıfatını aldı.

Öte yandan Susmaz'ın evli ve iki çocuk babası olduğu bilinmekte.

DİĞER HABERLER