Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KTÜN Rektörü’nden sanayi kuruluşlarına ziyaret

23.09.2024 14:02:00
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ kapsamında Konya sanayiinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etmeye devam ediyor.
Üniversite ile sanayi sektörünün el ele vermesi ve işbirliği içinde hareket etmesini hedefleyen ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ temasıyla yürütülen çalışmalar kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştiren KTÜN Rektörü Çelik, ilk olarak Global Sanayi Sitesi içerisinde bulunan KSP Endüstriyel Parça Yıkama Makineleri işletmesini ziyaret etti. 
Burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Çelik, üniversite olarak sanayi odaklı eğitimler hakkında da işletme sahibine bilgiler verdi.
Daha sonra Yıldız Pul Otomotiv Motor Parçaları firmasına ziyaret gerçekleştiren Rektör Çelik, çalışmalar hakkında bilgi alırken üniversitenin yaptığı projeler ve faaliyetlerle ilgili de bilgi paylaşımında bulundu. 
“TÜRKİYE YÜZYILI’NI İHYA VE İNŞA ETMEDE ÇOK ÖNEMLİ İKİ ALAN: EĞİTİM VE SANAYİ”
Geziler sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Çelik, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılını inşa ve ihya etmede en önemli unsurlardan birinin eğitim ve sanayi olduğuna değindi. Bu işbirliği ve çalışmaların hız kesmeden devam etmesi gerektiğini dile getiren Çelik, Konya sanayisini güzel işler başardığını ve eğitime büyük katkılarda bulunduğunu söyleyerek teşekkür etti. 

DİĞER HABERLER