Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KTÜN bölümleri Müdek’e akredite oluyor

02.08.2024 15:57:00
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Harita Mühendisliği Bölümü, mühendislik alanında eğitim kalitesinin arttırılmasında önemli bir kriter olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu tamamlandı.

2005 yılından bu yana akreditasyonlarına devam ederek toplamda 11 bölümünü daha önce MÜDEK tarafından akredite eden KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin şimdi de Harita Mühendisliği Normal Öğretim Bölümü’nün akreditasyonunu tamamladı. 

 

30 Eylül 2026 tarihine kadar EUR-ACE Etiketli MÜDEK akreditasyonu yenilenen bölüme sertifikaları KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katıldığı törenle verildi. Rektör Çelik tarafından Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Karabörk’e yapılan sertifika takdim töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Yel ve Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri de yer aldı.


Tören sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Çelik, Harita Mühendisliği Bölümü’nün EUR-ACE Etiketli MÜDEK akreditasyonunu 2007 yılından bu yana devam ettirdiğini kaydederek bölüm başkanı ve öğretim üyelerini tebrik etti. Diğer programların da akreditasyonları için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Çelik, bu akreditasyon sayesinde Harita Mühendisliği Programı diplomalarının Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde tanınır hale geldiğini, ayrıca Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun da bu bölümden mezun olacak öğrencilerin diploma ekinde aldığını belirtti. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER