Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KPSS Lisans oturumunda 'semazen' sorusu! İşte dikkat çeken sorunun cevabı

14.07.2024 13:11:00
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel yetenek-genel kültürü oturumları sona erdi. Genel Kültür kategorisindeki 'semazen' sorusu dikkatlerden kaçmadı. Peki KPSS 'Semazenlerin giydiği hırka' sorusunun yanıtı nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1,5 milyona yakın adayın başvurduğu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları sona erdi.

Türkiye'de 81 il ve Lefkoşa'daki 135 sınav merkezinde uygulanan KPSS oturumlarının ilki, Genel Yetenek-Genel Kültür testiyle saat 10.15'te başladı.

İlk oturuma 1 milyon 470 bin 487 aday başvuru yaptı.

KPSS'DE SEMAZEN SORUSU

Öte yandan sınavda genel kültür alanında 'semazen' sorusu dikkatlerden kaçmadı.

Soruda 'Aşağıdakilerden hangileri Mevlevi dervişleri / Semazenlerin giydikleri sema töreninin ayrılmaz bir parçası üst tarafı dar, aşağısı geniş ve kolsuz elbisedir?' ifadesi yer aldı.

KPSS SEMA TÖRENLERİNDE GİYİLEN KOLSUZ HIRKA SORUSUNUN CEVABI NE?

KPSS’deki bu sorunun yanıtı ise Tennure’dir.

Tennure Mevlevi Dervişlerinin Giydiği Kolsuz, Yakasız, Yırtmaçlı, Beli Kırmalı, Uzun Ve Geniş giysidir. Sema tennuresi ve hizmet tennuresi olarak ikiye ayrılır. Sema tennuresinin beyaz renkte olması kefeni ve ölümü simgelemektedir.

 

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

KPSS sınavı soruları ve cevapları basılı veya mail yoluyla adaylara verilmeyecek. Adayların sınavda kullandıkları cevap kitapçıkları görevlilere teslim edilecek.

KPSS soruları ve cevapları ise osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Adaylar herhangi bir T.C. kimlik numarası ve şifre olmadan sorgulama yapabilecek.

KPSS cevap anahtarı ekranında Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarından adaylara yöneltilen soruların doğru cevapları yer alacak.

Adaylar PDF şeklinde yayınlanacak cevap anahtarında soruların A,B,C,D,E şıklı doğru yanıtlarına sayfanın en alt kısmından ulaşabilecek.

“KPSS soruları ve cevapları açıklandı” duyusu ÖSYM’nin resmi sosyal medya hesaplarından ve sitesinden yapılacak.

Tam bir saat belirtilmezken, sorular ve cevap anahtarlarının eğitim bilimleri oturumunun sona ermesiyle en geç 18.00 sıralarında açıklanması bekleniyor.

DİĞER HABERLER