Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KOP projelerinin önemi pandemi döneminde kendini gösterdi

14.02.2021 11:48:00
KOP İdaresi tarafından finanse edilen tarım, tarımsal altyapı, kırsal kalkınma ve hayvancılık projelerinin önemi Pandemi döneminde kendini gösteriyor. Gıda ve arz güvenliğinin ön plana çıktığı Covid-19 salgını sürecinde gözler kendi kendine yeten ülkelere çevrildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesine sağladığı finansman destekleri ile bölgenin gıda güvenliği ve arz sürekliliği için önemli projeleri hayata geçiriyor. 

KOP İdaresi Başkanlığı görevine atandıktan sonra ilk saha ziyaretini Meram İlçesinde bulunan ‘KOP İle Doğru Fide, Verimde Kalite Projesi’ne gerçekleştiren Başkan Mahmut Sami Şahin, proje yürütücüsü kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde ülkelerin gıda ve arz güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun yaşanılan tecrübelerle bir kez daha kendini gösterdiğine dikkat çeken Başkan Sami Şahin, bu dönemde kendi kendine yeten ülkelerin ön plana çıktığını hatırlattı. 

“İhtiyacın Yüzde 10’unu Karşılayacak”

KOP İdaresinin kurulduğu 2011 yılından bu yana; KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri (KOP KÖSİP), KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı (KOP KIRSAL), KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi ve KOP Bölgesi Tarımsal Araştırmalar Projesi ile tarımdan sulamaya, altyapı yatırımlarından dezavantajlı bölgelerin desteklenmesine yönelik yüzlerce projenin hibe destekleri ile hayata geçirilmesine imkan sağladığını belirten Başkan Şahin, “KOP İle Doğru Fide, Verimde Kalite Projesi kapsamında proje yürütücümüz Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve proje ortakları Meram Belediyesi, Karatay  Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliğine çok teşekkür ediyorum. Konya genelinde yaklaşık 873 bin dekar alanda sebzecilik yapılmakta. Bu kadar geniş alanda yapılan sebzecilik faaliyetlerine karşılık üreticimizin yıllık 100 milyon adet olan fide ihtiyacının en az yüzde 10’u nu karşılamak üzere kurulan bu tesis ile Konya özelinde KOP Bölgesinde önemli bir kazanım haline dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER