Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor’un yabancılarına ne olacak?

18.06.2024 13:42:00
Konyaspor’un Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldığı Finansal Fair Play kaynaklı kadro daraltma cezasının akıbeti merak konusu oldu. Cezanın kaldırılması ya da ertelenmesi için TFF’ye başvuran yeşil-beyazlılar, alınacak cevabı beklemeye koyuldu.

 Konyaspor’da gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi. Yeşil-beyazlı camia, TFF’nin uyguladığı Finansal Fair Play kaynaklı yüzde 25’lik kadro daraltma cezasının akıbetini merak ediyor. TFF’nin bozulan finansal dengeleri sağlamak amacıyla verdiği bu ceza; federasyonun tüzüğünde yer almasından dolayı kaldırılamıyor. Fakat federasyon yönetimi aldıkları inisiyatifle bu cezayı erteleyebiliyor. Peki, Konyaspor bu cezayı erteleyemezse ne olacak? 


TFF’nin verdiği ceza, Konyaspor’da neleri değiştirecek?
Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği bu ceza, Konyaspor’un kadro yapılanmasını doğrudan ilgilendiriyor. Anadolu Kartalı bu cezayı erteleyememesi durumunda, 2024-25 sezonunda sadece 9 yabancı futbolcuya lisansı çıkartabilecek. 


Bu ceza neden yabancılarda geçerli?
Konyaspor’un aldığı bu cezanın neden sadece yabancı oyuncularda geçerli olduğu da merak konusu oldu. Kulüpler normal süreçte 26 futbolcu lisanslama hakkına sahip olurken; alınan yüzde 25’lik kadro daraltma cezasıyla bu rakam 23’e düştü. Her kulübün kadrosunda en az 14 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu da hesaba katıldığında; yabancı oyuncular için kalan kontenjan 12’den 9’a düşüyor. 


Konyaspor’un 11 yabancısı var
Konyaspor bu cezayı kaldıramaması durumunda listesindeki yabancı oyuncularda tasarrufa gidecek. Anadolu Kartalı’nda kaleci Jakub Slowik’in yanı sıra; savunma hattında Josip Calusic, Filip Damjanovic, Guilherme Sitya, orta alanda Niko Rak ve Emmanuel Boateng, kanatlarda Louka Prip, Marlos Moreno ve Alassane Ndao, forvette ise Sokol Cihalleshi ile Bouly Junıor Sambou yer alıyor. Öte yandan sözleşmesi sona eren ve yeni sezon planlamasında da düşünülen Steven Nzonzi’nin durumu henüz netlik kazanmadı.

DİĞER HABERLER