Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor’un borcu katlanarak artıyor

22.08.2024 14:35:00
Konyaspor vergi borcunu eritmeye çalışıyor. 165 milyon TL’lik vergi borcu bulunan yeşil-beyazlılar, bu rakamı ödemediği her gün için ekstradan faize maruz kalıyor. Anadolu Kartalı’nın borcuna günlük 200 bin TL’den ayda yaklaşık 5 milyon TL faiz ekleniyor.

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, vergi borcunu eritmeye çalışıyor. An itibariyle 165 milyon TL’lik vergi borcu bulunan Anadolu Kartalı, bu rakamı ödemediği her gün için ekstradan faize maruz kalıyor. Yeşil-beyazlı takımın borcuna günlük 200 bin TL’den ayda yaklaşık 5 milyon TL faiz borcu ekleniyor.


Bu borç, puan da sildirebilir
Konyaspor, UEFA'nın ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun Finansal Fair Play kriterlerine uyum sağlayamadığı için kulüp lisansı almakta problemler yaşıyor. Yeşil-beyazlı takıma bu borcundan dolayı; Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nın 26/1. Maddesi uyarınca puan silme cezası da gelecek. Yeşil-beyazlılar bu borcu eritememesi halinde; 3 puanından olacak.


Başkan Ömer Korkmaz açıklamıştı 
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmesinde finansal soruna dikkat çekmişti. Korkmaz, “Kulübümüzün oldukça büyük bir vergi borcu var. Bu borcu ödemek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ancak borcun faiz oranı çok yüksek, bu da bizi finansal olarak zorluyor. Bu durum kulüp lisansını almamızı zorlaştırıyor ve maalesef puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Umarım en kısa sürede bu durumdan kurtuluruz” ifadelerini kullanmıştı. (Büşra Üstündağ)

DİĞER HABERLER