Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor ile Kasımpaşa 27. randevuda

09.08.2024 14:55:00
Konyaspor, Kasımpaşa ile kıyasıya rekabette. Anadolu Kartalı İstanbul ekibiyle Süper Lig nezdinde 26 kez karşı karşıya geldi.

Bu maçlardan 12’sini yeşil-beyazlılar, 5’ini ise mavi-beyazlılar kazandı. Arda kalan 9 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bahse konu periyotta rakibine karşı 46 kez gol sevinci yaşarken; kalesinde ise 33 gol gördü.


İstanbul’da denge var


Anadolu Kartalı, İstanbul’daki maçlarda dengeli bir istatistik çizdi. Yeşil-beyazlılar Kasımpaşa’ya 13 kez konuk olurken; bunlardan 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Konyaspor rakip fileleri 21 kez sarsarken, Kasımpaşa ise buna 18 golle yanıt verdi. 

 

Tarihe geçen maç


Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanan en gollü maç; 2021-22 sezonuna ait. Anadolu Kartalı tarihler 18 Şubat 2022'yi gösterdiğinde Kasımpaşa deplasmanına çıkmış, rakibiyle 4-4’lük skorla berabere kalmıştı. Karşılaşma aynı zamanda, Süper Lig tarihinde oynanan maçlar arasında da 4-4'lük skorla en gollü beraberlik olarak tarihe geçmişti.
 

Konyaspor İstanbul’da kazanıyor


Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanlarındaki grafiğiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Anadolu Kartalı Kasımpaşa'ya konuk olduğu son 2 Süper Lig maçından galibiyetle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar 10 Ağustos’ta oynanacak maçtan da galip ayrılması durumunda; daha önce toplam 11 deplasmandan elde ettiği galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor. 

DİĞER HABERLER