Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalılar pazar rotanızı oluşturun! Bu yayla Karadenizlileri bile kıskandırır

19.07.2024 11:12:00
Konya'nın Hadim ilçesi sınırlarında Geyik Dağları'nın eteklerinde yer alan 1850 rakımlı Hisarlık yaylası, doğaya apayrı renk katan çiçekleri doğa ve fotoğraf tutkunları için görsel şölen sunuyor.

Konya her ne kadar düz ve kurak bir şehir olarak bilinse de doğal güzellikleri ile birçok insanın dikkatini çekmeyi başardı.

Bozkır'ın meşhur Hisarlık Yaylası 

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ve her yıl yüzlerce doğa fotoğrafçısını ağırlayan Bozkır ilçesine bağlı Hisarlık Yaylası, baharda açan çiçekleri, soğuk suları ve manzarasıyla ayrı bir görünüme kavuşuyor. 

Zeminde çiçek dağlarda kar var!
1900 rakımlı Hisarlık Yaylası'nın içinden akan ırmağın her iki tarafı da yemyeşil çimenler ve rengârenk çiçeklerle bezeli… Yayladaki görsel şölenin etrafında yükselen dağlarda ise hala kar var. 

Şehirden uzaklaşmak isteyenlerin adresi 

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp nefes almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri haline gelen yayla, tertemiz havası, buz gibi suları ve sarı renkli düğün çiçekleriyle misafirlerine terapi rahatlığı sunuyor. 

Fotoğraf tutkunlarının yeri 

Yaylayı gezenler arınmış bir zihin ve yüzlerce fotoğraf karesiyle evlerine dönüyor. Yüksek rakımı ve Toros Dağlarının etkisiyle yaz mevsiminde de serin olan Hisarlık Yaylası'nda aylarca kalanlar da var. Özellikle hayvancılık için yaylaya göçenler ilçe merkezindeki evlerine dönmek için kış mevsimini bekliyor.(Veli Şengül) 

DİĞER HABERLER