Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalılar dikkat: Hafta sonu planlarınızı yeniden gözden geçirin! Sağanak geliyor

17.05.2024 20:53:00
Türkiye geçen haftadan bu yana yağışlı sistemin etkisi altındaydı. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları yurdun batısından başlayarak artmaya başladı. Peki hafta sonu Konya'da hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Yağışlı hava etkisini azalttı, sıcaklıklar yükselmeye başladı. Batı bölgelerden başlayarak artan sıcaklıklar, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak.Cumartesi günü Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri dışında yağış beklenmiyor.Konya'ya sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, "Pazar günü için de orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yine Denizli, Niğde, Karaman ve Konya ilçelerinde aralıklı sağanak yağışlar göreceğiz" bilgisini verdi.Pazartesi günü yağışlar yurdun doğusuyla sınırlı kalacak. 

 

Konya'da hafta sonu hava nasıl olacak?

18 Mayıs Cumartesi günü Meteorolojinin son hava tahmin raporuna göre Konya'da en yüksek sıcaklığın 28 derece gökgürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken, en düşük sıcaklıkğın 13 derece olması bekleniyor.

19 Mayıs Pazar günü en yüksek sıcaklığın çok bulutlu 26, en düşük sıcaklığın 13 olması tahmin ediliyor.Toz taşınımı uyarısı
Meteorolojinin toz taşınımı uyarısı da var.Özdemirci, "Özellikle cumartesi günü için Batı bölgelerimizde Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı var yine pazar günü içinde toz taşınımı özellikle Ege Bölgesi'nde yine devam edecek" dedi.

DİĞER HABERLER