Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalılar dikkat! AKOM’dan tehlikeli sıcaklık uyarısı

19.07.2024 14:41:00
Yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Konya AKOM'dan( Afet VE Koordinasyon Merkezi) sıcaklık uyarısı geldi. AKOM'dan yapılan paylaşımda yüksek hava sıcaklıklarına dikkat çekildi.

Yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Konya AKOM'dan da sıcaklık uyarısı geldi. AKOM'dan yapılan paylaşımda, “Yüksek hava sıcaklıklarına karşı dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre Konya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 - 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın güneş çapmasına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi. Güneş Çarpması Nedir?
Güneş çarpması; aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlıktır. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabilir ya da kalıcı zararlar verebilir. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının da yüksek olması (yüzde 70’in üzeri), güneş çarpmasında etkili bir rol oynar. Güneş çarpması özellikle yaşlı ve çocuklar için daha tehlikelidir. Güneş ışınları; ultraviyole, görünür ve enfraruj ışınlarından oluşmaktadır. İnsan sağlığı açısından en etkili ışın ultraviyole ışınlarıdır. Ülkemizde genellikle yaz ayları ve gündüz 11.00-15.00 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlardır. (Büşra Üstündağ)

 

DİĞER HABERLER