Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’ya arabayla 5 saat uzaklıkta! Caretta Caretta bile bulunuyor

11.08.2024 01:04:00
Antalya'nın Kumluca ilçesi sınırlarında bulunan Mavikent Tabiat Parkı, Antalya şehir merkezine yaklaşık 125 km, Kumluca'ya ise 15 km mesafede yer alıyor.

420 dönümlük bir alana yayılan bu park, deniz kenarındaki konumuyla dikkat çekiyor. Kıbrıs Akasyası, fıstık çamı ve okaliptüs ağaçlarıyla bezeli olan Mavikent Tabiat Parkı, doğanın sunduğu eşsiz güzelliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Yaban hayatı açısından büyük bir çeşitliliğe ev sahipliği yapan parkta, tilki, sansar, sincap, porsuk, tavşan, çakal ve keklik gibi birçok tür yaşamını sürdürüyor. Ayrıca, parkın kıyısındaki kumsalda nesli tehlike altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama alanları yer alıyor.

Bir yanında yemyeşil ağaçlar, diğer yanında parıldayan masmavi denizle ziyaretçilerine eşsiz bir atmosfer sunan Mavikent Tabiat Parkı'nda, güneşin ve tertemiz denizin tadını çıkarabilir, Kumluca'nın büyüleyici sahillerinin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca, parkta yürüyüş yaparak doğayla iç içe vakit geçirebilir ya da piknik keyfi yaşayabilirsiniz.

Mavikent Tabiat Parkı Konum Bilgisi İçin Tıklayınız

DİĞER HABERLER