Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’ya 2 saat uzaklıkta! Hem Konya’ya Hem de Antalya’ya sınırı var

25.07.2024 14:06:00
Dipsiz Göl, Toros Dağları’nın kuzey yamaçlarında, Antalya’nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Bozkır ilçesi arasında, Bozkır’a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Gölün çevresinde çeşitli yerleşim alanları da bulunmaktadır.

1702 metre rakımda yer alan ve yaklaşık 72 metre derinliğinde olan Dipsiz Göl, tazeleyici havası, doğal güzellikleri, el değmemiş doğası ve canlı mavi sularıyla "Toroslar’ın Nazar Boncuğu" olarak adlandırılmaktadır.

Çevresi, bahar ve yaz aylarında rengarenk çiçeklerle kaplanan Dipsiz Göl, özellikle yüzeyinde açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. Masmavi suları, her mevsim aynı berraklığı koruyan göl, yaz aylarında Antalya, Manavgat, Akseki ile Konya'nın Bozkır ve Seydişehir ilçelerinden birçok ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Sızıntılarla beslendiği için su seviyesi her zaman sabit kalan Dipsiz Göl, alabalık ve aynalı sazan gibi balık türlerine ev sahipliği yapıyor. Doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için cazip bir merkez olan bu gölde, tertemiz ve serin sularında yüzmenin ya da lezzetli balıklar tutmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, büyüleyici manzarasının yanında piknik yaparak keyifli ve huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

DİĞER HABERLER