Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Valisi Özkan: Aldığımız kararlar sanayiciler, meslek kuruluşları ve belediyelerimizi ilgilendiriyor

29.07.2024 10:25:00
Konya İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 3. toplantısında konuşan Vali Vahdettin Özkan, sadece toplantı yapmanın yeterli olmadığını, alınan kararların piyasadaki ihtiyaçlara yönelik olması ve sonuç odaklı uygulanması gerektiğini vurgulandı.

Konya İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 3. Toplantısında Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi.

 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Özkan, sektörlerin talep ettiği nitelikli iş gücünün temini konusunda tüm sektörlerde yükselen bir talep olduğunu belirterek; ‘’Bu talebe karşılık verecek eğitim nasıl olmalı ve eğitim kurumları nasıl olmalı? Bu konuyla ilgili hem bakanlıklarımızda hem de yerelde nitelikli bir çalışma yürütülüyor.” dedi.
“Aldığımız kararlar herkesi ilgilendiriyor”
Sorumlulukların belirlenmesi ve etkin koordinasyonun önemine değinen Vali Özkan; “Koordinasyonu daha etkin hale getirmemiz gerekiyor. Bunun somut bir şekilde yazılı hale getirilmesi ve bir takvime bağlanması önemli. İlgili birime tebligat değil, hangi müdürlüğe veriliyorsa o müdür, o işten sorumlu olan şube ve kişi bazlı sorumlu belirleyeceğiz. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü sadece bu konunun sekretaryasını yapıyor ama burada aldığımız kararlar sanayi, sanayiciler, meslek kuruluşları, Millî Eğitim Bakanlığı, diğer bakanlıklar ve belediyelerimizi ilgilendiriyor” dedi. 


"Eski kararların yerine getirilip getirilmediği takip edilecek"
Öte yandan Vali Özkan, eski kararların yerine getirilip getirilmediğinin de takip edileceğini belirtti. 
Toplantıda, çözüm odaklı olmanın önemine değinen Vali Özkan, sadece toplantı yapmanın yeterli olmadığını, alınan kararların piyasadaki ihtiyaçlara yönelik olması ve sonuç odaklı uygulanması gerektiğini vurgulandı. 
Piyasanın ihtiyaçlarına duyarlı mesleki eğitimin önemine de değinen Vali Özkan, “Kararların hedefi, vizyonu ve istikameti olmalı. Kararı yerine getirmek için bir iş planı ve izleme değerlendirmesi olmalı. Bu iş adımlarını oluşturup sekreterya birimine bildirmeliyiz” şeklinde konuştu.


Ocak-Haziran 2024 dönemi istihdam ve mesleki eğitim faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda Konya’da istihdamın korunması, artırılması hususunda görüş ve öneriler detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantı, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kurul üyelerine yapılan istihdam ve mesleki eğitim faaliyetleri konulu sunum ile sona erdi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER