Konya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mehmet Hamurcu, KOP Bölgesi’nde 8 il ile 13 üniversite ve Konya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 126’dan fazla firmaya hizmet verdiklerini belirterek, “Sanayideki asıl amaç; ihracata yönelik ürünlerin geliştirilmesidir. Teknolojinin yenilenmesi ve teknolojinin daha ileri noktalara taşınması konusunda öğretim elemanları ve sanayicilerle sürekli toplantı hâlindeyiz.” dedi.
Doç. Dr. Hamurcu yaptığı açıklamada, Konya Teknokent olarak üniversite – sanayi iş birliğini oluşturma ve artırma konusunda çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu bağlamda, Selçuk Üniversitesi başta olmak üzere KOP Bölgesi’nde bulunan üniversite ve firmalarla etkileşim hâlinde olduklarını ifade eden Doç. Dr. Hamurcu, “Konya Teknokent olarak bölgedeki öğretim elemanı, sanayici, Ar-Ge ve teknolojiye ilgi duyan kişiler arasında daha iyi iş birliği oluşturulması konusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızda, sanayi - üniversite iş birliğinde üretilen ürünlerin, teknolojik etkinliğin, yaygınlığın ve kullanılabilirliğin artırılmasını hedefliyoruz. Günümüzde teknolojinin sürekli güncellenerek yenilenmesi gerekiyor. Sanayinin geliştirmekte olduğu ürün konusunda takıldığı noktalarda ya da ürün geliştirmede ‘projenin oluşturulması, yazılması, hazırlanması, nasıl destek alacağı ve nereden kaynak bulacağı’ gibi konularda katkı sağlıyoruz. Konya Teknokent olarak üniversitelerimizdeki öğretim elemanlarımız tarafından sunulan bilginin sanayiye ürün hâline dönüşerek aktarılması noktasında arayüz görevi görüyoruz. Sanayinin işlevselliği ve kullanılabilirliğinin artırılması, endüstri ve tarım 4.0 gibi kavramlarda temel unsur teknolojidir. Teknoloji, etkili kullanıldığı sürece önemlidir. Teknolojiyi kullanabiliyor olma potansiyeli de üniversitelerle iş birliğiyle mümkün hâle gelebilmektedir.” diye konuştu.
Genel Müdür Doç. Dr. Mehmet Hamurcu, Konya Teknokent bünyesinde 126’dan fazla firmanın bulunduğunu, firmalardan yüzde 60’ının yazılım ve bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösterdiğini, kalan kısmının ise tarım, kimya, gıda başta olmak üzere çeşitli alanlarda hizmet sunduğunu aktardı. Konya sanayisinin zengin ve etkin özelliğe sahip olduğunu anlatan Doç. Dr. Hamurcu, “Sanayideki asıl amaç; ihracata yönelik ürünlerin geliştirilmesidir. Teknolojinin yenilenmesi ve teknolojinin daha ileri noktalara taşınması konusunda öğretim elemanları ve sanayicilerle sürekli toplantı hâlindeyiz. Bu anlamda hizmet kalitemizi daha da artırmayı amaçlıyor, üniversite – sanayi arasında gerekli iş birliklerini sağlama adına çalışma ve etkinlikler için çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Hamurcu, Konya Teknokent olarak TEKNOFEST yarışmalarında talepler doğrultusunda çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere rehberlik hizmeti de sunduklarını sözlerine ekledi.