Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın tescilli ürünü! Kanser riskini azaltıyor

06.08.2024 23:42:00
Susam tohumlarının kavrulup ezilerek öğütülmesiyle elde edilen tahin, vitamin, mineral ve değerli yağlar açısından zengindir. Kahvaltı sofralarında, yemeklerde ve tatlılarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Türk mutfağında olduğu gibi dünya mutfağında da popüler olan tahin, sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır. En iyi verimi elde edebilmek için, tahinin aç karnına tüketilmesi önerilmektedir.

Tam bir vitamin, mineral ve değerli yağ deposu olan tahinin, aç karnına tüketilmesinin bilinmeyen etkileri ortaya çıktı. Bundan sonra aç karnına 1 kaşık tahin tüketmenin sağlık üzerindeki faydalarını öğrenebilirsiniz. İşte tahini aç karnına yemenin sağlığımıza sağladığı yararlar:

Tahini Aç Karnına Yemenin Faydaları

Tahini aç karnına tüketmek, sağlık açısından birçok avantaj sağlar. Susam tohumlarından elde edilen bu besleyici gıda, özellikle aç karnına tüketildiğinde, vücudun besin emilimini artırmada etkili olabilir.

Tahinin aç karnına yemenin bilinen faydalarından biri, sindirim sistemi sağlığını koruması ve mide problemlerine karşı etkili olmasıdır. Aç karnına tahin yemek, sindirimi kolaylaştırabilir.

Öte yandan, tahini aç karnına tüketmek, vücudunuzdaki toksinlerin ve akciğerlerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir. Aç karnına tahin tüketimi, aynı zamanda kanser riskini azaltmada da güçlü bir etki gösterir. Tahinin ana maddesi olan susam, polifenolik bileşikler içerir. Bu bileşikler, kanser karşıtı özellikler taşıyarak hücre döngüsünü durdurur ve kanser hücrelerinin hızlı büyümesini engeller. Böylece akciğer, meme, prostat, kolon, karaciğer, rahim ağzı, kan ve cilt kanserleri riskini azaltabilir.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak için tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

DİĞER HABERLER