Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın sınırında bulunuyor! Buraya giren çıkmak istemiyor

27.07.2024 00:20:00
Uzunsu Deresi, Değirmenlik Vadisi'nde tekrar yeraltına indiği noktadan itibaren, Körükini Mağarası'nın çıkışının 300 metre aşağısında başlar. Körükini Mağarası'ndan daha kısa olmasına rağmen, Suluin Mağarası'nda oldukça etkileyici geçitler bulunur.

Değirmenlik Vadisi’nin karşılıklı yükseklikleri arasında yer alan polye, büyük kayalarla doludur. Mağaranın üst girişi de bu kayalıkların bir parçasıdır. Girişin ardından iki küçük gölet geçilir ve ardından yaklaşık 150 metre uzunluğundaki büyük gölete ulaşılır.

Suluin Mağarasının genişliği 3 ila 8 metre arasında değişirken, yüksekliği 20 metreyi aşabilir. Geçitlerdeki derin sular, tüm genişlikleri kaplar ve kısa kürekli bir bot ile bu sularda gezinmek mümkündür. Bazı bölümlerde suyun derinliği 5 metreye kadar ulaşabilmektedir.

Geçit, çıkışa doğru daha da genişler ve burada, oldukça etkileyici görünen 10 metre genişliğindeki yarık daha da açılarak genişlemeye devam eder. Mağaranın çıkışında çok geniş alanlar oluşmuştur ve mağara içinde belirgin kenarlar görülmez.

Suluin Mağarasını ziyaret etmek isteyenler yanlarında mutlaka bir bot bulundurmalı ve çıkış kısmından bot ile giriş yapmalıdır. Mağaranın çıkışına kadar stabilize yol ile ulaşım mümkündür. (Veli Şengül)

DİĞER HABERLER