Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'nın sınırında bulunuyor! Berrak ve temiz suyu sizi bekliyor

24.08.2024 17:03:00
Konya'nın Derebucak ilçesinde doğaseverler için gizli kalmış cennet görevini üstlenen Uzunsu Deresi, Değirmenlik Vadisi'nde tekrar yeraltına indiği noktadan itibaren, Körükini Mağarası'nın çıkışının 300 metre aşağısında başlıyor.

Konya'nın Derebucak İlçesi Çamlık Mahallesi'nin 1 km. güneybatısında olan Suluin Mağarası, Körükini Mağarası ile ikili mağara sistemi oluşturuyor.

Uzunsu Deresi kanalıyla Körükini Mağarası'ndan çıkan sular Değirmenini Vadisi'nde kayalıklar arasından akarak Suluin Mağarası'na girmektedir.

Bot gezisi yapabilirsiniz 

Suluin Mağarasının genişliği 3 ila 8 metre arasında değişirken, yüksekliği 20 metreyi aşabilir. Geçitlerdeki derin sular, tüm genişlikleri kaplar ve kısa kürekli bir bot ile bu sularda gezinmek mümkündür. Bazı bölümlerde suyun derinliği 5 metreye kadar ulaşabilmektedir.

İhtişamıyla büyülüyor 

Geçit, çıkışa doğru daha da genişler ve burada, oldukça etkileyici görünen 10 metre genişliğindeki yarık daha da açılarak genişlemeye devam eder. Mağaranın çıkışında çok geniş alanlar oluşmuştur ve mağara içinde belirgin kenarlar görülmez.

İşte bunlar gerekli! 

Suluin Mağarasını ziyaret etmek isteyenler yanlarında mutlaka bir bot bulundurmalı ve çıkış kısmından bot ile giriş yapmalıdır. Mağaranın çıkışına kadar stabilize yol ile ulaşım mümkündür. (Veli Şengül)

 

DİĞER HABERLER