Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın o ilçesinde nüfus düşüyor: 10 günde büyük değişim!

19.08.2024 17:12:00
Konya'nın Kulu İlçesinde gurbetçilerle birlikte nüfus 2 katına çıkmıştı. 52 bin 447 olan nüfus 100 binleri bulurken, günümüzde gurbetçilerin gitmesiyle Kulu nüfusu düşmeye başladı.

Nüfusunun yarıdan fazlası yurt dışında yaşayan Konya'nın Kulu ilçesinde yaz boyunca yaşanan hareketlilik her geçen gün azalıyor.

 

İlçe özellikle Temmuz ayında trafik çok hareketliydi.

Başta İsveç olmak üzere Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Norveç, İsviçre ve Belçika'dan gelen gurbetçiler ilçe nüfusunu bir anda ikiye katladı.

 

2023 verilerine göre 52 bin 447 olan Kulu'nun nüfusu Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının ilk haftasında 100 bini buldu. 

 

Kulu ilçe merkezinde faaliyet gösteren kafe ve restoranlar günün her saati dolup taşıyordu. Ancak bugünlerde ise büyük azalma görüldü.

 

Avrupa'dan gelen gurbetçiler sevdiklerini mutlu etmek için yanlarında en çok yine çikolata getirdi.

Elektronik cihazlar ve mutfak gereçleri de hediyelikler arasındaydı.

 

Yıllık izinlerini Kulu merkez ve mahallelerinde  geçiren Kululu gurbetçiler yanlarında yine yöresel ürün ve gıda ürünleri götürdüler.

Avrupa'da nişan Konya'da düğün yaptılar

 

Kültürlerini unutmamak ve sevdiklerinden ayrı kalmamak için düğünlerini de memleketlerinde yapan Kululular bu yıl yine düğün salonlarını doldurdu.

 

Kulu değil Kuluforniya

 

Nüfusunun iki katından fazlası yurt dışında yaşayan "Kuluforniya" olarak anılan Kulu ilçesine her yıl yaz yaklaşık 100 bin gurbetçi geliyor. (Ertan Özkök)

DİĞER HABERLER