Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'nın Kulu ilçesine 24 derslikli yeni Fen Lisesi müjdesi!

30.11.2023 20:17:00
Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, ihale sonrası sözleşmesi de imzalanarak yapımına başlanacak olan yeni Fen Lisesi'nin müjdesini verdi.

İlçenin yıllarca özlemini duyduğu, Eylül ayında ise 208 milyon liraya ihalesi yapılan ve sözleşmesi imzalanan Fen Lisesi 25 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 

 

İlçeye bağlı Dinek Mahallesine yapılacak olan okul 24 derslik, 300 kişilik spor salonu, idari bina, laboratuvar sınıfları ve yurt binasından oluşacak. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bakırtaş, Bertoğlu İnşaat Firma Yetkilileri Ali Yıldız ve Murat Şahin, Kaymakam Ömer Faruk Canpolat'ı makamında ziyaret etti. 

 

Gerçekleşen ziyarette, yeni yapılacak olan okul hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Kaymakam Canpolat yaptığı açıklamada, "İlçemize 24 derslikli yeni Fen Lisesi kazandırıyoruz. Okulumuzun inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni yapılacak olan Fen Lisemiz ilçemize başta olmak üzere bölgemize büyük değer katacaktır. Okulumuzun yapılmasında emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, İlimiz Milletvekillerine, kurumlarımıza ve STK temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Firma yetkililerimize kolaylıklar diliyorum. İlçemize hayırlı olsun." dedi. 

 

Fen Lisesi'nin yetkili firma tarafından bir yılda tamamlanması hedefleniyor.

(Ertan Özkök)

DİĞER HABERLER