Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın bu ilçesinde toprak kayması ve obruk nedeniyle yol trafiğe kapatıldı

30.08.2024 11:48:00
Konya’nın Çeltik ilçesinde toprak kayması sonucu obruk oluştu. Tedirginliğe neden toprak kayması ve sonrasında oluşan obruk nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Orta Anadolu'nun genelinde jeolojik faktörler ve yer altı sularının kontrolsüz kullanımına bağlı obruk oluşumu Konya’da son yıllarda giderek artıyor. Obruk sayısının yıllar içerisinde hızlı artışı ise tedirginliğe neden oluyor. Genellikle Karapınar ve Çumra ilçesinde görülen obruk, bu kez Çeltik ilçesinde görüldü. YOL TRAFİĞE KAPATILDI
Çeltik ilçesinde Gökpınar-Kaşören yolu, (Gökpınar Kültür Merkezi yanı) bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonrası obruk oluştu. Tedirginliğe neden toprak kayması ve sonrasında oluşan obruk nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Yolda oluşabilecek tehlikelere karşı ulaşım, alternatif güzergâh olan talî yoldan sağlanacak.
BELEDİYE’DEN UYARI
Toprak kayması ve sonrasında oluşan obruk nedeniyle vatandaşları uyaran Çeltik Belediyesi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, “ "Gökpınar-Kaşören yolu(Gökpınar Kültür Merkezi yanı) toprak kayması ve obruk oluşumundan dolayı kullanıma kapatılmıştır. Ulaşım tali yoldan sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın dikkatine sunulur” denildi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER