Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın 4 ilçesinde zehir tacirlerine operasyon

27.08.2024 12:36:00
Konya’da jandarma ekiplerince Ereğli, Ilgın, Çumra ve Karatay ilçesinde zehir tacirlerine yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda 24 kök Hint Kenevir bitkisi ve 550 Gram Kubar esrar ele geçirildi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ereğli, Ilgın, Çumra ve Karatay ilçelerinde zehir tacirlerine yönelik operasyon düzenlendi.  Ereğli’de yapılan istihbarı çalışma sonucunda, B.A. isimli şahsın evinin bahçesinde yasa dışı kenevir bitkisi yetiştirdiği belirlendi.  Şüphelinin bahçesinde yapılan arama sonucunda 10 kök kenevir bitkisi ve 60 gram kubar esrar ele geçirildi. Bahçesinde yasa dışı kenevir bitkisi yetiştiren R.U’nun evinin bahçesinde yapılan arama 9 kök Hint keneviri, 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ilgın’da uyuşturucu madde imalat ve ticareti yapan R.T. isimli şahsın ikamet adresinde kenevir ekimi yaptığı belirlendi. Söz konusu adreste yapılan aramada 2 kök Hint keneviri ele geçirildi. Şüpheli R.T’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çumra ilçesinde ise yakalanan M.B. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 470 gram kubar esrar ele geçirilirken, Karatay’da ise kenevir bitkisi yetiştiren M.İ. ve M.İ. isimli 2 kişi yakalandı. 
 Yapılan Operasyonlar sonucunda toplamda 24 Kök Hint Kenevir bitkisi, 550 Gram Kubar esrar,1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER