Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın 4 ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

10.10.2024 10:40:00
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 ilçede gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonda bin 235 gram Kubar esrar ve 77 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç/suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda jandarma ekipleri Doğanhisar, Selçuklu, Karapınar ve Halkapınar ilçesinde gelen ihbar üzerine harekete geçti. 


Selçuklu ilçesinde iklimlendirme yaparak kenevir bitkisi yetiştirdiği ve elde ettiği esrar maddesini sattığı tespit edilen M.A.O. isimli şahsın adresine jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.  Kenevir yetiştirmek için iklimlendirme yapılarak sera ortamı oluşturulan evin çatı katında bin 30 gram kubar esrar, 55 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayın ardından gözaltına alınan M.A.O. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Doğanhisar, Karapınar ve Halkapınar ilçelerinde ise şüpheli şahısların ikametgahlarında ve araçlarında yapılan aramada ise bin 235 gram kubar esrar, 77 kök kenevir bitkisi, 1 adet tabanca,41 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan E.Y.,  O.K., M.A., M.S.A. ve E.D. isimli şahıslar, jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER